Nederlanders drinken 1 glas alcohol per dag

Terwijl in Duitsland gemiddeld een glas bier wordt gedronken per inwoner per dag, drinken wij in Nederland een glas alcohol per dag. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die vandaag bekend werden gemaakt. De cijfers zijn dus inclusief de mensen die niet drinken. Als de geheelonthouders buiten beschouwing worden gelaten dan wordt gemiddeld boven de 12 jaar 1,3 glas alcohol per dag gedronken. Met name de cijfers over de jongeren onder de 16 jaar valt me nog mee. Al diverse malen zag ik wel hele jonge jongens bier drinken in de trein.

Niel heel verrassend, mannen drinken meer dan vrouwen. Van de mannen drinkt 86 procent weleens alcohol en bij de vrouwen 74 procent. Een man drinkt daarmee 1,6 glas per dag en de vrouw net geen glas, namelijk 0,9 glas. Ik denk dat de meeste mensen op het bierfestival gisteren niet passen binnen dit plaatje .

De groep 18 tot 25 jaar bij zowel de mannen als de vrouwen drinkt het meest. 94% van de jonge mannen drinkt gemiddeld 1,8 glas per dag. Dit zijn ook de gemiddeld de meest zware drinkers, 3 van de 10 drinken tenminste 1 dag in de week 6 of meer glazen.    

4 op de 10 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar drinkt alcohol. Dit geldt dus voor jongens en meisjes. Het meeste wordt genuttigd door 16 tot 18 jaar waarvan 82% weeens alcohol dronkt. In de leeftijd van 14 tot 16 drinkt nog maar 37% en van 12 tot 14 slechts 8 procent.

Bron: CBS

Lees ook:Ouderen drinken meer!
Lees ook:Bier steeds populairder bij jonge Belgen
Lees ook:Waarom kunnen mannen meer drinken?
Lees ook:Woede in V.S.: Tienerster Miley Cyrus drinkt bier
Lees ook:Populariteit bier en wijn bij Amerikaan bijna gelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.