Muggen vinden bierdrinkers lekkerder

mugDit zijn dan de minder goede berichten voor ‘ons’ bierdrinkers. Uit een Amerikaans onderzoek waarvan de resultaten bekend zijn gemaakt blijkt dat muggen de voorkeur geven aan het prikken van mensen die gerst en hop in hun bloed hebben zitten, oftewel bier! Ik ben er dan nu gelukkig eindelijk achter waarom ze mij zoveel prikken. Ook hoor ik vaak heel veel mannen klagen dat zij veel vaker gestoken worden… Hier dus de reden. En hoe kunnen we dit nu oplossen? 

Dit onderzoek bewijst dus eigenlijk ook dat bier diverse virussen zoals malaria sneller laat verspreiden. Verderop meer hierover. Misschien weer een nieuwe uitvinding dat de ‘biergeur’ niet door muggen wordt herkend? Het onderzoek is verricht door de lichaamsgeuren van mensen te combineren met water en bier. 25 vrijwilligers werkten mee door bier te drinken in combinatie met 2500 muggen en 18 vrijwilligers dronken water in combinatie met 1800 muggen. De resultaten waren dus overduidelijk.    

Het onderzoek is verricht om het effect van bier op malariamuggen aan te tonen. Gebleken is dat dit een serieuze bedreiging is voor plaatsen in West Afrika. En Afrika is voor bierbrouwers als Heineken echt een groeimarkt. Indirect wordt er dus eigenlijk meegewerkt aan een verspreiding van malaria aangezien er slechte preventiemiddelen zijn in Afrika en veel mensen hier jaarlijks aan overlijden. Onderzoekers geven aan dat gezondheidsinstanties hier serieuze maatregelen tegen moeten nemen. Alle officiële onderzoeksgegevens van aanvraag tot resultaat zijn hier te vinden. Misschien moet er dus een extra waarschuwingssignaal op de bierflesjes komen?

Lees ook:Alcohol verdubbelt kans op hartaanval net na drinken
Lees ook:Afrika bierpionier stopt na 40 jaar
Lees ook:Bierkeuze zegt wie je bent
Lees ook:Weg met de olijven bij bier
Lees ook:Krokodil vergalt begrafenis in Mozambique

Eén reactie op “Muggen vinden bierdrinkers lekkerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.