Een website van een bierbrouwer up-to-date?

Als bierliefhebber klik je in de digitale wereld heel wat websites van brouwers aan. Keer op keer zie ik tot mijn grote verbazing hele oude informatie. Van het laatste nieuwsbericht dat dateert uit mei of juni 2009 tot agenda-activiteiten die zelfs teruggaan naar ver daarvoor. Het lijkt heel moeilijk dit goed op orde te brengen. Zelfs bij grotere brouwerijen. Regelmatig komen brouwerijen in het nieuws en negen van de tien keer staat het dan niet op de website. Zo vreemd en vooral  eeuwig zonde! Er is een aantal dat het ook heel goed doet natuurlijk: Brouwerij De Molen, Gulpener Brouwerij en er zijn er zeker meer. Ik ga een top vijf samenstellen van de beste websites die up-to-date zijn en de slechtste. Alle tips zijn welkom op [email protected]

Met het snel ontwikkelende social media tijdperk en het veelvuldig gebruik van internet is dit toch een belangrijk aspect voor de toekomst. Het past in de categorie ‘voor noodzakelijke verbetering vatbaar’.

En dan hoop ik toch ook dat de website met berichten en activiteiten in alle PINT-regio´s up-to-date zijn. Een aantal is echt picobello in orde, een ander deel helaas niet. In het laatste PINT-nummer kreeg de site van de bierbrouwersvereniging De Roerstok aftrekpunten. Als doorgewinterde communicatiespecialist doet dat een beetje pijn. Hoe kan je nu zo kritisch zijn als het ‘thuis’ ook niet op en top is? Uiteraard dit is met de goede bedoelingen….

Lees ook:Overzicht van Nederlandse bieren
Lees ook:Brouwerij Erve Kots gaat uitbreiden
Lees ook:Vakantietip: bezoek een biermuseum
Lees ook:Nederlandse brouwerijen: ‘spread out the news’
Lees ook:Biologisch bierfestival een volgende stap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.