Bierrecept: Beenham, rode bietjes en blond bier

beenhamHopelijk gaat de temperatuur de komende weken weer omhoog. Tijdens het voorjaar en de zomermaanden gaan veel Nederlanders bietjes eten. Hieronder een heerlijk recept met Beenham, rode bietjes en heerlijk blond, Weizen bier! Dit heerlijke recept is eenvoudig te maken. Met dit bericht direct een tip voor de prijsvraag waarmee je een boek ‘Bier op het Menu’ kunt winnen! Eet smakelijk!

 

Het recept is voor vier personen en afkomstig van Biercuisine.nl.:

8 plakjes gekookte beenham
6 eetlepels flinterdunne reepjes gekookte rode bietjes
6 eetlepels roomkaas
6 eetlepels blond bier of Weizen tussen 6 en 7%
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

In een mengkom de reepjes rode bietjes, roomkaas en bier goed mengen. In de koelkast 1 uur laten opstijven. Op smaak brengen met peper en zout. De plakjes gekookte beenham met dit mengsel vullen, oprollen of in de vorm van een envelopje vouwen. Met fijngeknipte bieslook garneren. Aanbevolen bieren o.a. pils, geuze, Weizen, blond tussen 6 en 7%, lente- of meibock tussen 6 en 7%, I.P.A. tussen 6 en 7%.

Succes en eet smakelijk!

Bron: www.biercuisine.nl

Lees ook:Biertapas Ossenworst met bleekselderij, radijs en roomkaas
Lees ook:Heerlijke tapas bij Witbier, Lente- of Meibock
Lees ook:Bierrecept: pasta met La Gauloise amber
Lees ook:Gerookte forelfilet, roomkaas en Troubadour Magma
Lees ook:Biergerecht met ABT-bier Lucifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.