De Heineken WK-gadgets bekend!

Met mijn oranje jurkje van Bavaria en de geweldige Heineken Pletterpet sta ik voor de spiegel en vind ik mijzelf toch echt een voetbalvrouw en bierdrinker! De WK Gadget van Heineken is bekend. Vanaf maandag kunnen we naar supermarkt en slijterij voor de Heineken Pletterpet! Ook vond ik in de doos die helemaal uit Zuid-Afrika kwam oordopjes. Mmm waar zouden die voor zijn. Dat vertel ik zo. Overigens ontbreekt bij mij alleen nog de rijdende koelkast van Grolsch voor de tv! Heineken heeft weer iets grappigs bedacht. Kijk verderop ook naar de commercial die volgende week maandag 24 mei op de buis komt. 

 

Dus maandag in de supermarkt vinden we bij 8 blikjes Heineken de Pletterpet voor een consumentenadviesprijs van 10,99 euro. Al 10 jaar geeft Heineken de meest uiteenlopende WK gadgets weg. Er liggen er vast en zeker nog heel wat bij je in de kast. 

Wat is de Pletterpet? Het is letterlijk een Zuid-Afrikaanse veiligheidshelm. De inspiratie is afkomstig van de Makaraba. De Makaraba (ook wel geschreven als Makarapa) is een uitvinding van Alfred Baloyi. Dit is een met de hand uitgesneden en beschilderde mijnwerkershelm en behoort tot de standaard uitrusting van de Zuid-Afrikaanse voetbalsupporter.

Nu heeft Heineken haar eigen invulling aan deze pet gegeven en zit er ook nog een oranjeleeuw toeter onder. Natuurlijk een verschrikkelijk geluid… In het YouTube filmpje hieronder is het duidelijk te horen. Alleen echte leeuwen krijgen er overigens geluid uit… En kijk maar wat de Duitsers voor antwoord hebben…. Die oordopjes laat ik maar effe links liggen.

Wat die Duitsers dus hebben… .

Lees ook:Afrika bierpionier stopt na 40 jaar
Lees ook:Zuid-Afrikaanse brouwer stopt groei Heineken?
Lees ook:Bieroorlog in Zuid-Afrika
Lees ook:Verkoop lokaal bier niet bij stadion
Lees ook:Heineken verkoopt mogelijk drie Nigeriaanse brouwerijen

0 reacties op “De Heineken WK-gadgets bekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.