Nieuwe bottelarij Brouwerij Halve Maan

Brouwerij ‘De Halve Maan’ in Brugge, bekend van de Brugse Zot en Straffe Hendrik, werkt aan de nieuwe bottelarij die vanaf aanstaande zomer 32.000 liter bier kan opslaan. Tot nu toe wordt het bottelen van het bier altijd uitbesteed aan brouwerij Van Melle. Gisteren de tanks toevallig over de weg gezien? Met de levering van vier tanks van 20.000 liter bier en drie tanks van 65.000 liter kan de brouwerij vanaf deze zomer ook het afvullen voortaan zelf.

 

Het filteren, bottelen en in vaten vullen gebeurt deze zomer in de eigen brouwerij zegt Xavier Vanneste van De Halve Maan. De investering die ze hebben gedaan is maar liefst 4 miljoen euro. En voor alle duidelijkheid: het brouwproces heeft natuurlijk altijd in eigen huis plaatsgevonden in de binnenstad van Brugge.

De vier grootste tanks staan buiten en zijn geïsoleerd zodat de temperatuur, heel belangrijk!!, constant blijf. Brouwerij de Halve Maan groeit explosief en noteerde vorig jaar een groei van 45 procent. Dit jaar is de verwachting dat 20.000 hectoliter (twee miljoen liter) bier gebrouwen wordt. In de bottelarij gaan vier mensen aan het werk. Dit zal naar verwachting snel worden uitgebreid. Mooi en goed nieuws dus voor deze brouwerij die eerder ook de rechtzaak won van een Amerikaanse brouwer die het populaire Brugse Zot had ‘gestolen’. Niet voor niets zo blijkt. 45% groei noteren maar weinig brouwerijen!

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Eigen bottelarij Brouwerij de Halve Maan
Lees ook:‘Brugse Zot’ verdubbelt capaciteit
Lees ook:Texelse bierbrouwerij breidt fors uit
Lees ook:Brouwerij De Halve Maan gaat elektriciteit produceren
Lees ook:Een zotte ruzie tussen twee brouwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.