Tripel Klok: Een tripel die af is!

Gisteren ben ik in Maastricht geweest en uiteraard een bezoek gebracht aan biercafé Take One. Dan probeer ik weer eens wat nieuwe bieren te proeven. Er zijn er nog zoveel . Overigens was ik daarvoor bij de Posthoorn geweest. Zij kunnen nog wel een cursus klantvriendelijk werken gebruiken. Erg jammer. De bieren kwamen overigens wel snel. Enfin de Tripel Klok. Dit bier is pas sinds maart 2009 op de markt gekomen door Brouwerij Boelens

 

Deze blonde tripel is pittig van smaak waarbij veel verschillende soorten hop wordt gebruikt. De Tripel Klok heeft een krachtige hopbitterheid die in de nasmaak niet wegvlakt. Het alcoholpercentage is 8,5%. Iets dat ik verder niet echt proefde en ook werd verbloemd door de bitterheid. Er zit in dit bier wel een zoetje echter deze vlakt al gauw af. Het is een fris bier en iedereen die houdt van Hopus, St. Bernardus Tripel, en Chimay Tripel zal dit bier zeker kunnen waarderen. Dat geeft direct aan dat het bier niet heel bijzonder is. Een duidelijke Belgische Tripel.  

Een mooie smaak en aroma, niet heel vol. Ik proefde ook natuurlijke producten. Het bier had geen geforceerde zoete, zure of bittere smaak. Je proeft echt de ingrediënten zoals klein beetje kruiden maar vooral de hop en frisse citrus-vruchten. Verder een wat notige smaak Het is niet complex maar wel af. Soms heb je het idee dat je iets mist. Uiteraard blijft het een persoonlijke smaak.

Lees ook:Lamoral Degmont: Een tripel als pils
Lees ook:Schuppenboer Tripel: ‘hét alternatief voor witbier’
Lees ook:Urthel Tripel: Een warme sterke tripel
Lees ook:Jessenhofke: een biologisch biertje
Lees ook:Gouyasse Tripel: niet mijn smaak

2 reacties op “Tripel Klok: Een tripel die af is!

 1. Jan L

  “Ik proefde ook natuurlijke producten”
  niet om het een of ander, maar wat bedoel je daarmee?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Met natuurlijke producten bedoel ik de natuurlijke producten van bier oftewel mout, hop etc. Soms worden er zoveel toevoegingen aan bier gedaan dat de basis van bier een beetje naar de achtergrond verdwijnt. Bij dit bier proef je gras en heel sterk de hop en niet een of ander ‘conserveringsmiddel’. Best lastig om een bierbeleving onder woorden te brengen. Hopelijk is dit zo gelukt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.