Bierprijs Oktoberfest bijna 9 euro

De nieuwe bierprijzen van het Duitse Oktoberfest zijn bekend! Terwijl vorig jaar een Mass (liter) bier ook al behoorlijk steeg kan de consument ook dit jaar weer op een prijsverhoging rekenen. De prijs gaat net niet over de 9 euro heen maar zal liggen tussen de 8,30 euro en 8,90 euro. Een vergelijking tussen de duurste bieren geeft een stijging aan van minimaal 0,30 eurocent. Bestel ook geen water, die prijs gaat helemaal hard omhoog. In 2008 lag de prijs van een mass voor het eerst rond of boven de 8 euro!

 

In twee jaar tijd ligt een Mass bier dus al bijna op 9 euro. Overigens is vooral ook de prijs van een liter water fors omhoog gegaan van 6,63 naar 7,30 euro. Andere alcoholvrije dranken stijgen  gemiddeld met 20 tot 30 eurocent. De Duitsers zijn het er in ieder geval niet mee eens aangezien de kosten in zijn totaliteit maar blijven stijgen. Tja een prijsstijging van bier met bijna een euro in twee jaar is natuurlijk ook flink. 

De Duitse Oktoberfesten vinden dit jaar plaats van 18 september tot 4 oktober 2010. Voor meer informatie kijk op:  http://www.oktoberfest.de/de

Lees ook:Duitse bierfeesten weer van start
Lees ook:Bizarre keus: bier goedkoper dan water
Lees ook:Bierprijs steeg in 2012 met 8 eurocent
Lees ook:Top tien Oktoberfest bieren
Lees ook:Oktoberfest in volle gang met innovatie

Eén reactie op “Bierprijs Oktoberfest bijna 9 euro

  1. Dennis

    Oef, dan begin ik maar alvast met sparen… Wou er volgend jaar heen gaan, dan zal het wel weer duurder zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.