Heineken op koers

Bierbrouwer Heineken profiteert nu al van de overname van Femsa. Het levert het bierconcern veel kostenbesparingen en synergievoordelen op. Hierdoor veranderde ING vandaag het beleggingsadvies van ‘hold’ naar ‘buy’. Hierdoor steeg het aandeel Heineken met 2,63%. Ook werd vandaag bekend dat Affligem nu direct onder de Alken-Maes brouwerij valt en de overname is voltooid. 

Op deze manier zijn de activiteiten van Heineken op het gebied van speciaalbier goed gestroomlijnd. Door de overname is de vennootschap Affligem brouwerij per eind mei opgedoekt en ondergebracht bij de brouwerij Alken-Maes. Om het even allemaal helder te maken. Heineken is sinds twee jaar eigenaar van zowel Alken-Maes als Affligem. Dit kwam doordat De Nederlandse bierbrouwer met Carlsberg de biergroep Scottish & Newcastle overnam.

Bij Alken-Maes zit overigens ook Grimbergen. Deze stap was nodig om zo volgens de geplande strategie de positie van Heineken op de Belgische markt verder te versterken. Soms begrijp ik niet zo goed waar al die ophef vandaan komt als ik vandaag lees dat ING aangeeft dat het met brouwers alleen maar beter gaat. Marketing budget ligt dit jaar weer op niveau 2008??

Bronnen: Express.be en DFT

Lees ook:Alken-Maes investeert 8 miljoen in speciaalbier
Lees ook:Grimbergen ehh.. oh ja Grolsch
Lees ook:Maes Pils – Bavaria: wie pikte de actie?
Lees ook:Alken-Maes wil Limburgs imago versterken
Lees ook:Desperados in assortiment Alken-Maes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.