Hertenheer: smaakvol bitter blond bier

Ook hobbybrouwerijen kunnen goede bieren maken! Dat bewijst brouwerij Het Nest waarvan ik het bier Hertenheer heb gedronken. Een ander bier van deze hobbybrouwerij is overigens de Schuppenboer, een tripel. Deze heb ik nog in de kast staan. De Hertenheer is een mooi bier om mee te beginnen. Dit blonde bittere bier is zeker bitter. Maar het heeft zeker ook een klein zoetje.

 

De meeste bieren trekken nog bitterder weg bij het doorslikken van het bier. Logisch aangezien het bitter achterin de mond wordt geproefd. De Hertenheer daarentegen trekt weer een beetje naar zoet. In plaats van bitterder wordt het dus zoeter. En dan moet je absoluut niet denken aan zo zoet als suiker natuurlijk. Het bier is nog steeds bitter echter in de ondertoon proef je een klein zoetje. Dit maakt ‘m wel apart. De Hertenheer is lekker moutig. Er is gebruikgemaakt van twee mouten namelijk pils- en Munichmout. Uiteraard de hop om te zorgen voor de lange en ‘sterke’ hopbitterheid.

De Hertenheer is echt een krachtig bier van slechts 6,5%. Door de hopbitterheid is het alcoholpercentage lastig te proeven. Ik had ‘m hoger ingeschat. Een mooi bier waar je wel mee moet beginnen. Na het drinken van een ander hopbitter bier kan dit wellicht wat vlakker of eentoniger worden.

Proost!

Lees ook:Bierproef: Bitter Sweet Symphony
Lees ook:Rijnwouds Zomerblondje: stoer bier
Lees ook:Bier proeven: Saison Dupont
Lees ook:Hoeksch Tripel: Verrassend goed!
Lees ook:Opvallend in de bierhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.