Breda Bier nu ook over vele grenzen

Het populaire Breda Bier gaat nog verder de grenzen over en wel naar 20 landen. De brouwerijen AB InBev en UBD (United Dutch Breweries) presenteren op zondag 6 juni om 15.15 uur aan Eric Westenburg, voorzitter van het Steunfond Grote Kerk, een primeur met Breda Bier. Met de verkoop van Breda Bier steunen bierbrouwer AB InBev en Albert Heijn de restauratie van de Grote Kerk in Breda.

 

Dat is ook een slimme manier om geld in te zamelen en publiciteit te krijgen. Van ieder verkocht blikje wordt 10 eurocent!!, wel een beetje weinig al zeg ik het zelf, aan de restauratie van de kerk gedeponeerd. De actie Breda Bier loopt sinds mei 2007 en heeft tot nu toe 50.000 euro opgebracht. Dus dan zijn er toch al 500.000 Breda Bieren weggetikt! Wat ik dan overigens niet begrijp is dat in maart 2010 een cheque is overhandigd van € 10.000,-. Misschien heeft het dan toch geen 50.000 euro maar 10.000 euro opgeleverd. Zouden er dan toch minder blikjes gedronken zijn?   

Bron: Breda Vandaag

Lees ook:Actie Breda Bier levert €10.000 op voor Grote Kerk
Lees ook:Retrotas bij nieuwe variant Breda Bier
Lees ook:Help de Grote Kerk, drink bier
Lees ook:Met winactie Jupiler en Dommelsch naar Tiësto
Lees ook:‘Softwareproblemen bij InBev beetje opgeblazen’

6 reacties op “Breda Bier nu ook over vele grenzen

 1. Arie

  Breda Bier wordt al sinds tientallen jaren over de grens verkocht.
  Dus dit is niets nieuws.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Toch niet op zo’n grote schaal?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

   Had me niet zo goed uitgedrukt inderdaad. Je hebt gelijk. De schaal waarop het bier naar het buitenland gaat is wel voor het eerst. Nog niet eerder was het aantal exportlanden zover ik begreep zo groot.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  De primeur is bovendien dat Breda Bier een nieuwe verpakking heeft gekregen zodat het op zo’n uitgebreide schaal naar het buitenland kan worden geëxporteerd en verder gepromoot!

    /   Beantwoorden  / 
 3. bAVkito

  Ben benieuwd wanneer er een blikje met het kasteel van Helmond komt (ivm restauratie nadat de SINT , zoals elk jaar, op bezoek is geweest en DUIZENDEN kinderen het kasteel hebben mogen betreden!!!!!!!).

  Wist niet dat Breda bier zo populair was in het buitenland.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.