Plastic bierglazen in de horeca

Net als in Engeland wordt nu ook in Nederland het plastic bierglas in de horeca mogelijk ingevoerd. In probleemcafés in Hengelo is glas te gevaarlijk en wil de politie het veiliger maken door voortaan bier in plastic glazen te schenken. Dit zal waarschijnlijk een trend worden die zich verder zal voortzetten.

Uiteraard is dit wel een afknapper voor de bierbeleving. Het geeft toch een goedkoop randje aan het drinken van bier. Overigens zien de glazen er in Engeland wel mooi uit en zou je glas niet van plastic onderscheiden. Dus dan hoop ik dat de horeca wel daarvoor gaat. Overigens is bier in plastic flessen al heel wat jaren geleden door onder andere Grolsch geïntroduceerd. Ook toen ontstond de discussie dat bier in plastic minder lekker zou zijn en dat dit ten koste gaat van de smaak.

Bij speciaalbier zorgt het glas en vooral de vorm van het glas ervoor dat het bier de juiste hoeveelheid zuurstof krijgt. Bij pils zal dit effect veel minder zijn aangezien de vorm van plastic of glas niet anders is. De experts zeggen dat er geen smaakverschil is bij het drinken van het pils. Naar mijn idee is dit ook niet het geval. Het is gewoonweg een stukje bierbeleving dit verloren gaat. Tenzij in het design plastic van echt nauwelijks te onderscheiden is natuurlijk. Plastic glazen biedt de horecazaak wellicht wel meer en goedkopere mogelijkheden om eens iets bijzonders te doen en dus de bierbeleving op een andere wijze terug te brengen.

Bron: Tubantia

Lees ook:Duvel introduceert onbreekbaar Duvel-glas
Lees ook:Toch bier uit glas tijdens carnaval 2012
Lees ook:Scherfloos bierglas in Britse pubs
Lees ook:Carnavalvierders drinken dit jaar uit plastic
Lees ook:Drie redenen waarom je bier nooit in een pintglas moet serveren

2 reacties op “Plastic bierglazen in de horeca

 1. bierfesten

  the use of plastic cups defeats the purpose of drinking good beer. all sporting events in Nth America use plastic cups and sell cheap beer macro lagers. The glass makes all the difference with the style of beer your drinking.

    /   Beantwoorden  / 
 2. aad

  Het moet niet gekker worden bier in plastic.
  Het bier zal niet minder smaken maar de lol gaat er wel vanaf.
  Gewoon in glazen blijven schenken.
  zie je al voor je een Grand Prestige in een plastic glas !!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.