La Trappe komt met Quadrupel Oak Aged

Over ongeveer twee weken kunnen bierliefhebbers hun hart weer ophalen. Dan is de Quadrupel Oak Aged verkrijgbaar. In 2009 is La Trappe begonnen met het rijpen van de Quadrupel op barriques, houten vaten. Het amberkleurige bier is echt een vol bier! Door nog een extra lagering van een jaar toe te voegen op houten vaten is de smaak meer uitgesproken volgens La Trappe.

 

Ik ben benieuwd! Mijn ervaring is dat het bewaren van bier ervoor zorgt dat de scherpte er juist een beetje afgaat en de smaak zelf zachter maar ook intenser en krachtiger wordt. Over een week of twee is de Quadrupel Oak Aged exclusief verkrijgbaar in de kloosterwinkel van Abdij O.L.V. de Koningshoeven in flessen van 37,5 cl met champagnekurk. De winkel is dagelijks geopend van 10:30 uur tot 18:00 uur en op zondag van 12:15 uur tot 18:00 uur.

Op de website van La Trappe is op basis van het batchnummer dat achterop het etiket staat te zien op welk vat de Quadrupel Oak Aged heeft gerijpt. Ik ben reuzebenieuwd en ga dit zeker proeven om jullie te vertellen hoe het smaakt!

Bron: La Trappe

Lees ook:Primeur: eenmalige La Trappe Isid’or Oak Aged
Lees ook:La Trappe Isid’or Oak Aged: Goed gelukt!
Lees ook:Win La Trappe Quadrupel Oak Aged en een rondleiding!
Lees ook:La Trappe Quadrupel Oak Aged: Alcoholsmaak
Lees ook:La Trappe Quadrupel: subliem

6 reacties op “La Trappe komt met Quadrupel Oak Aged

 1. Lowieke

  Fiona Schreef: “Mijn ervaring is dat het bewaren van bier ervoor zorgt dat de scherpte er juist een beetje afgaat en de smaak zelf zachter maar ook intenser en krachtiger wordt.”

  Het rijpen in barriques kan het bier zowel zachter alsook scherper maken. Dit is erg afhankelijk van de leeftijd van de vaten en het type dat gebruikt wordt. Een nieuwe heavy toast barrique die eventueel ook nog eens gebrand is zal de smaak zeker scherper maken terwijl een medium toast veel minder agressief is. Daarnaast krijgt het bier door deze lagering toe te passen vaak vele tannines mee welke ook niet bepaald zacht op de tong liggen maar eerder bitter worden ervaren. Al met al erg afhankelijk van het type barrique, leeftijd en eventuele residuen van andere dranken welke voorafgaand in de vaten heeft gezeten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fiona de Lange

  Super! Bedankt voor deze goede toevoeging!

    /   Beantwoorden  / 
 3. bAVkito

  Bij uitzondering wil ik deze ook wel proeven :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Dat kan ik begrijpen. Is toch Bavaria ;-)

     /   Beantwoorden  / 
   1. bAVkito

    Nee..dat is het niet….officieel
    Wel het koren van het kaf scheiden Fiona !!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.