Nieuw bier moet De Koninck redden!

Op de geruchtenstroom rondom Brouwerij De Koninck komt de directie met een antwoord. De Antwerpse brouwerij lanceert een nieuw bier, Triple d’Anvers dat vooral de export van De Koninck nieuw leven in moet blazen. Dit bier is een hooggisting bier met een lichte amberkleur. 

 

Het is de vervanger voor de Konincks’ klassieke Tripel en bevat acht procent alcohol. Dit laatste bier heb ik geregeld gedronken en vond ik vooral op tap echt een fantastisch bier. De nieuwe tripel is een hergister op fles en kan dus lang bewaard worden. ’En dat is dan weer belangrijk voor de toekomst van de brouwers’, zegt eigenaar Bernard Van den Bogaert.

De redding moet echt de export zijn. Wat mij wel is opgevallen is dat De Koninck in Nederland heel prominent aanwezig was. Tegenwoordig heeft het Bolleke toch plaats gemaakt voor heel veel andere speciaalbieren. Hoe het komt, ik weet het niet. Het is echt een mooi en kwalitatief goed product met een mooie, volle smaak die goed in balans is.

Reagerend op de geruchten geeft de brouwer aan op zoek te zijn naar synergiën en samenwerkingen om de productie te verhogen. Zoals uit de berichten is gebleken is dit hard nodig aangezien de productie volgens de laatste cijfers is gehalveerd. Iedereen die De Koninck wil helpen, drinken die tripel dus!

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Duvel Moortgat zet ruim 25% meer winst neer
Lees ook:Brouwzaal De Koninck afgebroken voor nieuw bezoekerscentrum
Lees ook:De Koninck verkocht aan Duvel!
Lees ook:Hoeksch Tripel: Verrassend goed!
Lees ook:De Koninck lanceert winterbier

2 reacties op “Nieuw bier moet De Koninck redden!

 1. Frans Ruiter

  Tip: Laat het ABT-bier van de maand worden. Dan wordt er flink wat afgezet, en kan direct iedereen ermee kennis maken!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Deze maand is ‘Manus’ ook ABT-bier van de maand. Dus wij Nederlanders helpen ze al wat. Zeker later in het jaar een goed idee!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.