Er vindt een tijdelijke introductie plaats van Palm 4.6 deze zomer. Dit is een Palm variant met 4,6 procent alcohol die in beperkte oplage en hoeveelheden op de markt wordt gebracht bij een (klik hier) geselecteerd aantal horecazaken. Het bier is niet op fles verkrijgbaar alleen op fust.
Ik ben benieuwd aangezien ik ervan overtuigd ben dat als dit een succes wordt en het aanslaat ze dit bier mogelijk in hun vaste merkengamma gaan opnemen. Het mooie is dat het een bier van hoge gisting is met een laag alcoholpercentage. De bier heeft de vertrouwde amberkleur en Palm mouten. Er is gebruikgemaak van de hopvariëteit ‘Nelson Sauvin’ dat PALM 4.6 aroma’s geeft van kruisbes, grapefruit en toetsen van ‘Sauvignon Blanc’. Ik ben benieuwd!
Volgens de brouwer is het vooral dorslessend en fris vandaar de timing om het bier tijdens de zomermaanden te introduceren. Leuke innovatieve ontwikkelingen! Wellicht is de bierbranche straks voor een groot deel gebaseerd op seizoensbieren. Kan natuurlijk een optie zijn om productieprocessen hierop af te stemmen. Maar ja, dan heb je toch ook mensen die het bier heerlijk vinden en het graag het hele jaar door willen drinken. En om maar niet te spreken over een meer ingewikkeld brouwproces aangezien je dan veel meer bieren moet brouwen om continu de seizoenen te ‘overbruggen’.
Lees ook:Heel AB InBev Europa plat?
Lees ook:PALM pakt uit met nieuwe uitstraling
Lees ook:Wie raadt de naam van het nieuwe PALMke?
Lees ook:Ook Palm deed bod op De Koninck
Lees ook:Kras je eigen PALM-blikje
Afgelopen vrijdag heb ik PALM 4.6 gedronken in Utrecht.
Heerlijk fris en goed doordrinkbaar een een prachtig glas!
Cristel