Biercursus door TV-kok Robèrt Verweij

TV-kok en vinoloog Robèrt Verweij gaat zich ook op het bier storten. Waarschijnlijk ook ontdekt dat over bier nog veel meer te vertellen is dan over wijn en de diversiteit oneindig is ;-). Vanaf november 2010 verzorgt hij in Beverwijk naast z’n wijncursus en kaascursus ook een biercursus. Doel is om de kennis over bier te vergroten en de Nederlander trotser te maken op de mooie bieren die in dit land worden gebrouwen. Geweldig initiatief!

De cursus is bedoeld voor bierliefhebbers en horeca- of winkelpersoneel. Theoretische kennis is de basis van deze cursus. Daarnaast is er veel aandacht voor bier proeven en vergelijken. Per avond worden maar liefst 10 bieren geproefd. Zo kunnen de verschillen tussen de bieren, de herkomst en bereiding goed worden geproefd. Door het proeven van bier ontwikkel je de smaak en een referentiekader in bier.

Het programma bestaat uit de geschiedenis van bier, grondstoffen, bierbereiding, bierstijlen, pilsener, witbier, bokbier, trappistenbier, abdijbier en bieren per land. De cursus wordt gegeven in twee avonden van 19:00 tot 21:30. De geslaagde bierliefhebbers ontvangen het SVH Bierbrevet. De biercursus wordt verzorgd in het wijnlokaal van kookstudio Culinair Centrum Beverwijk.

De cursus vindt plaats op donderdagavond 11 november en donderdagavond 18 november. De kosten zijn € 135,-. Voor meer informatie en aanmelding kijk op www.biercursus.nl.

Bron: Robèrt Verweij

Lees ook:28-7-’13: Wit- en Weizenbier Weekend
Lees ook:De echte cursussen bier brouwen, waar?
Lees ook:Biercursus moet speciaalbier promoten
Lees ook:Witbier meest gedronken speciaalbier
Lees ook:Eerste vijfgranen bokbier ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.