‘Vrouwen proeven beter dan mannen’

bier proevenHet is een stelling die vaak wordt ingenomen ‘vrouwen proeven beter dan mannen’. Hiervoor is echter nog geen enkel bewijs in de vorm van onafhankelijk onderzoek. Echter onafhankelijk onderzoek is toch ook de ervaring die geleverd wordt bij de brouwerijen. Hoe willen ze dit anders onderzoeken. SABMiller is ervan overtuigd dat vrouwen beter proeven dan mannen.

De laatste jaren komen er steeds meer vrouwelijke bierproevers in het testteam. Het schijnt dat zij met name bepaalde onwenselijke chemicaliën in bier beter kunnen proeven dan mannen. De biertesters controleren dagelijks of het geproduceerde bier goed is en helpen brouwers bij het bepalen van de houdbaarheidsdatum of bij de introductie van een nieuw bier. Bij SAB is 30% van de 1.000!! biertesters een vrouw. Dat is een verviervoudiging in 10 jaar.

Ondanks dat er geen bewijs is dat vrouwen beter proeven ondersteunen ook andere brouwerijen waaronder bijvoorbeeld Carlsberg de stelling van SABMiller. Volgens een expert van het Chemical Center komt het vooral doordat vrouwen beter kunnen ruiken waardoor ze de chemicaliën beter zouden kunnen proeven. Helaas we blijven dus in het feitelijke ongewisse over dit item. Misschien een keer tijd voor een echt onderzoek? Het lijkt me toch een belangrijke keuze voor een brouwer of ze nu mannen of vrouwen als biertester moet aannemen.

Bron: Gawker.com

Lees ook:Mannen vinden bierdrinkende vrouw aantrekkelijker
Lees ook:Bierdrinkende vrouwen en mannen: laat je stem horen!
Lees ook:Waarom kunnen mannen meer drinken?
Lees ook:Drinken en jagen gaat Nederlandse vrouw beter af dan arbeidsparticipatie en dus?
Lees ook:Politiek gaat in Maastricht bier testen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.