Oktoberfest grote uitzondering op rookverbod?

Het Beieren is de strengste rookwetgeving van kracht gegaan. Per 1 augustus mag er net als in Nederland niet meer gerookt worden in horeca en restaurants. Daaronder zou ook het grote biervolksfeest van München vallen. En dat is nu net het enige feest dat dit jaar nog wordt uitgesloten van de wetgeving. Oneerlijk vinden veel andere ‘feesten’. Dus nu probeert iedereen de mazen van de wet op te zoeken om zo ook een ontheffing te krijgen. Ook de organisatie van het Oktoberfest maakt zich zorgen. Straks gaat het door diverse initiatieven toch nog gelden voor het Oktoberfest. 

Zij organiseerde op hun site een stemming waarbij ze de mening van het publiek vroeg of een rookverbod ook zou moeten gelden op het Oktoberfest. Tot nu toe geeft 70% aan tegen een rookverbod te zijn.  Het is nog onduidelijk wat er verder gaat gebeuren. Volgens mij is het gewoonweg niet te controleren. Net als op Nederlandse evenementen waar tienduizenden mensen op een kluitje staan. Als organisatie zou ik me er maar niet te druk over maken. Je kunt in biertenten moeilijk een rookvrije ruimte maken. Natuurlijk kunnen mensen ‘naar buiten gaan’ echter dan mis je wel het bankzitten met grote bierpullen.

Enfin, ik ben zelf geen roker en vind het toch weleens prettig zo’n rookvrij café maar ik mijd absoluut geen gelegenheden waar gerookt wordt. Mensen moeten nog ruimte krijgen om te leven en te genieten. Iedere dag in de file staan is ook ongezond. Daar leef je zo bleek uit onderzoek al snel vijf jaar minder door. Ik denk altijd maar zo: “het hoort bij het leven”.

Bron: Oktoberfest

Lees ook:Rookverbod ellende herhaalt zich?
Lees ook:Oktoberfest in volle gang met innovatie
Lees ook:Rookverbod kleine cafés van de baan
Lees ook:17-09 t/m 03-10-’11: Oktoberfest München
Lees ook:Nog een paar dagen…..

Eén reactie op “Oktoberfest grote uitzondering op rookverbod?

 1. Angelique22

  Een goed alternatief voor roken zou de Elektrische sigaret kunnen zijn. Dit technische hoogstandje voelt net zoals een gewone sigaret, maar bevat slechts 16 chemicalen, inplaats van de 4000 in gebruikelijke sigaretten.
  Desalniettemin, is het veel veel goedkoper. Sinds ik het aan mijn vader heb gegeven op zijn verjaardag, bespaart hij zo een 100 Euro per maand. Hij zegt dat hij het erg fijn vindt dat hij zelf kan bepalen hoeveel nicotine hij inhaleert (De vullingen zijn in 0 t/m 16 mg nicotine verkrijgbaar)
  Mijn moeder is er ook heel blij mee, omdat de “rook” voornamelijk uit water-vocht bestaat, dus hoeft zij hem niet meer naar buiten te sturen elke keer als hij wilt roken, haha. Je kan de E-cigarette bekijken op http://www.greensmoke.uk.com/disc10-18621 , deze link bevat 10% korting.
  Het basispakket kost rond de 75 Euro, maar de vullingen zijn meer dan 50% goedkoper, dus uiteindelijk bespaar je alleen maar en dat kan aardig oplopen. Ook is er een geld terug garantie van 1 maand als je niet tevreden bent. Probeer ze vandaag zou ik zeggen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.