Hoeksch Tripel: Verrassend goed!

Ik ga ze allemaal af, de bieren van onze Nederlandse speciaalbier brouwers. Dit keer viel de beurt aan de Hoeksch Tripel van Bierbrouwerij Hoeksche Waard. Bij het inschenken deed de kleur mij niet direct denken aan een tripel. Hij is namelijk echt donker blond en gaat meer richting de amber kleur. Toch is dat ‘t ook niet. Het bier straalt door het etiket een beetje biologisch en natuurlijk uit. De body is echt krachtig. Er zit veel smaak in.

 

De tripel is zoet door de smaak van caramel en heeft een mooie hopbitterheid. Zowel zoet als bitter is niet overheersend. Het bier bevat 8% alcohol iets dat je absoluut niet merkt. Kan natuurlijk ook gevaarlijk zijn. Bij het ruiken aan het bier kon ik niet zo heel veel spannends ontdekken. De afdronk is bitter waarbij het zoetje iets naar de achtergrond gaat. De ingrediënten zijn pilsmout, munichmout, hop en gist. Dit bier heeft mij echt positief verrast. Vooral omdat het geen tripel is à la van hetzelfde.  

Bierbrouwerij Hoeksche Waard maakt bieren van tarwe en gerst die afkomstig zijn van zware kleigrond. Ze pasteuriseren het bier niet zodat het kan doorrijpen in de fles. Deze brouwerij timmert goed aan de weg. Een mooie website met nieuwsfeiten van het laatste uur. Uniek bij de brouwers in Nederland!

Voor meer informatie over de brouwerij kijk op http://hoeksch.nl/

Lees ook:Bier- en kaascombinatie 2
Lees ook:St Feuillien Tripel: stevig biertje
Lees ook:Opvallend in de bierhoek
Lees ook:Tripel Klok: Een tripel die af is!
Lees ook:Flying Dog Kerberos Tripel: verrassend zoet!

Eén reactie op “Hoeksch Tripel: Verrassend goed!

  1. Alexander

    ” De smaak is een beleving
    Speciaalbier is bier om te beleven. In Nederland zijn meer dan veertig brouwers van speciaalbier actief. Vaak brouwen ze vanuit een rijke traditie en altijd boordevol passie voor kwaliteit en échte smaak. Kleinere of grotere brouwerijen, allemaal fanatiek met hun hobby in de weer. Dat is wat anders dan speciaalbier van de massaproducenten uit Zoeterwoude en uit Antwerpen :-)

    best wel bijdehand om de Koninck massaproducent te noemen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.