Schotse brouwerij BrewDog maakt UK gek

Het moet niet gekker worden om je als brouwer in de picture te zetten. De Schotse brouwerij BrewDog heeft een supersterk bier gelanceerd dat is gehuld in kleine opgezette beesten zoals hermelijnen en eekhoorns. Het brouwsel dat gebaseerd is op een Belgisch bier heeft een alcoholpercentage van 55% en is daarmee het sterkste bier ter wereld. Ik vind dit zelf echt veel te ver gaan. Het is een biertrend waaraan geen einde lijkt te komen!

Dierenorganisaties in de UK zijn boos op de Schotse brouwerij. Het is dus geen grapje en het betreft echte dode diertjes. Alle dieren zouden een natuurlijke dood hebben gehad en er is geen enkel dier voor de productie gedood. De dieren worden ook nog versierd met een kilt of een hoed. Volgens de brouwerij van het bier ‘The End of History’ is het een ultieme combinatie tussen het opzetten van dieren, kunst en ambachtelijke brouwerij.

Tja, zo kan ik overal iets in gaan zoeken. Het bier dat gemaakt is op basis van een Belgische Ale, brandnetels en jeneverbessen is verkrijgbaar in een flesje van 33cl en dient gedronken te worden als whisky. Je betaalt er overigens wel 500 pond voor, zo’n 600 euro. Gezien de prijs is het ook wel te raden dat hiervan slechts 11 stuks op de markt zijn gekomen. Het kan dan wel diervriendelijk zijn omdat de dieren al natuurlijk zijn dood gegaan, ze zetten er wel een trend mee die straks op een niet diervriendelijke manier wordt voortgezet.  

 Bron: Knack.be

Lees ook:De Schotse IJsbeer, een hartverwarmend winterbier
Lees ook:Brouwerij ‘t Koelschip antwoordt op ‘diertjesbier’
Lees ook:Geen bier meer voor Russische beren
Lees ook:Brouwerij De 7 Deugden lanceert Ale x Anders
Lees ook:Zwaarste bier van de wereld in Nederlandse handen

2 reacties op “Schotse brouwerij BrewDog maakt UK gek

 1. Alexander

  Ik vond zelf Sink the Bismarck en Tactische Nucleaire Pinguin niet zo heel lekker (eufemisme). Maar dit slaat echt alles, het lijkt net alsof ze de weg een beetje kwijt zijn. In plaats dat ze goede smaakvolle bieren met weinig alcohol ontwikkelen, en dat kunnen ze wel, doen ze dit soort overdreven acties.

  Dus vraag ik het me af, waar is deze actie voor bedoeld?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ewout de Vos

  Ten eerste waarom moet bier 55% zijn ?
  Het moet als whisky worden gedronken, neem dan een glas whisky!
  Of is het om op te vallen.
  Waarom werken ze met dode dieren ?
  Is er nu niets beters te verzinnen!!
  Geen smaakvol verhaal van deze Schotse brouwer.

  M.V.G ,
  E.P.D.V.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.