Het is natuurlijk zomer. Het weer mag deze week even wat minder zijn, dat komt volgende week wel weer terug. En dan heb jij natuurlijk de ingrediënten in huis voor een heerlijke, verfrissend ijsgerecht met rosé bier. Is dit bier nog ergens goed voor .
Granita van aardbei, framboos en rosé bier
Ingrediënten voor vier personen:
175 gram aardbeien
175 gram frambozen
2 eetlepels suiker
2 eetlepels vers limoen- of citroensap
3 flesjes rosé bier, bijvoorbeeld van Gulpener, Hoegaarden, Adriaan rosé van Jopen
4 kleine takjes citroenmelisse of verse munt
Bereidingswijze:
De kroontjes van de aardbeien afsnijden. Vier frambozen of aardbeien voor de garnering achterhouden. Aardbeien, frambozen, suiker en limoen- of citroensap in een mengkom mengen en met een staafmixer pureren. De puree vervolgens zeven. In een plastic bak of r.v.s. bak doen en gedurende 4 tot 5 uur in het vriesvak plaatsen. Om het half uur met een vork goed roeren. Het ijs over kelkglazen of coupes verdelen en met rosé bier opvullen. Met een aardbei of framboos garneren en naar smaak met een klein takje citroenmelisse of verse munt.
Bron: Han Hidalgo, Biercuisine
Lees ook:Zalmfilet bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Zomerse biercocktail: Meloenijs met witbier of Weizenbier
Lees ook:Lamsspiesjes gemarineerd in St. Adriaans bruin
Lees ook:ABT-gerecht: Heekfilet met knoflook- en amandelsaus
Lees ook:Pasta met zalmfilet, preiringetjes en Trinitas Tripel