Brouwerij De 7e Hemel lanceert Paddenstoelenbier!

Brouwerij De 7e Hemel uit Sevenum heeft een nieuw bier gelanceerd en wel een paddenstoelenbier. Dat zijn nog eens nieuwe bieren die zijn ontstaan door echt te ‘koken’ met bier! Het is een bovengistend bier en heeft de naam Donder. Het bier is gemaakt op basis van een extract van portobello’s en dat is familie van de kastanjechampignon.

Het is toch wel een heel apart verhaal. Hoe kom je er nu bij om een paddenstoelenbier op de markt te brengen. De donkergekleurde Donder schijnt vooral een goed degustatiebier te zijn en niet om de dorst te lessen. Het alcoholpercentage is 7,5% en niet heel verrassend is de smaak van het bier complex.

Het is zoet en bitter tegelijk met een portachtige hopsmaak. De afdronk is bitter. Brouwerij De 7e Hemel heeft nu 2.000 liter gebrouwen die vooral naar speciaalbiercafés en de betere restaurants gaan. Vanuit deze hoek is er voor het bier namelijk al veel belangstelling.

Bron: De Weekkrant

Lees ook:Hopla: een Nederlands bier om trots op te zijn
Lees ook:Een winterse verrassing
Lees ook:Warsteiner Premium Verum
Lees ook:Bier proeven moet je trainen
Lees ook:Na 114 jaar wachten eindelijk in de 7 de hemel

6 reacties op “Brouwerij De 7e Hemel lanceert Paddenstoelenbier!

 1. Rob van der Jagt

  Brouwerij Oijen had vorig jaar ook een bier van/met paddenstoelen (shii-take), maar misschien was dat eenmalige ‘special’.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Lowieke

   Het shii-take bier van Oijen bestaat al zeker een jaartje of 4 dus geen eenmalig brouwsel en ja dus al sinds jaren paddestoelenbier op de markt

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Goed te weten! Overigens is echt niets terug te vinden over paddenstoelenbier… en heeft Brouwerij de 7e Hemel het goed gedaan in de publiciteit! Een zoektocht op internet leidt mij namelijk niet naar Oijen. Goed te weten, ook voor de horeca en speciaalbiercafés, dat dit bier al bestaat! Top bedankt voor de aanvulling.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Geroen

  Nieuwe paddenstioelenbier Donder, was ik nog niet van op de hoogte.
  Maar wat wellicht de meeste consumenten niet weten is dat de bieren v/d 7de hemel in België worden gebrouwen bij de Proefbrouwerij. (wellicht wel op basis van de recepeten
  van de 7de hemel) In Lochristi worden véél bieren voor andere brouwers geproduceerd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Alexander

   erg leuk Geroen, maar dat zijn alleen de ‘kopen’-bieren. De mensen achter de 7de hemel hebben een eigen brouwerij. Waar het gebrouwen wordt is van het soort ‘lekker belangrijk’. Hoe zat het ook alweer met Urthel, boeit het dat het niet in Belgie gemaakt wordt?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Geroen, Ik vind inderdaad dat dit absoluut niet uitmaakt. Het gaat om het bierrecept. Kijk maar eens naar de Struise Brouwers in België! Hebben ook geen eigen brouwerij….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.