La Trappe Puur nieuw pils van ‘t Arendsnest

Gisterenavond werd bekend dat biercafé ‘t Arendsnest in Amsterdam het eerste café is dat La Trappe Puur van de tap gaat schenken. Eerlijk gezegd was ik een tikkeltje verbaasd en had ik niet verwacht dat het om dit ‘pils’ zou gaan. La Trappe Puur is een goed bitter bier dat heel goed wordt ontvangen! De vraag is echter of het namelijk als pils kan worden omschreven. Dit biologische bier is namelijk bovengistend. Hier de bevestiging van Peter van der Arend zelf. Een pils mag gewoon bovengistend zijn. Dit staat in de bierverordening. De discussie heeft al eerder plaatsgevonden bij PINT met de Brand Cuvee ook een bovengistend pils, volgens de brouwerij.  

 

PUUR van La Trappe is een ongefilterd, bovengistend, biologisch bier. De Trappistenbier is doordrinkbaar en fris-hoppig. Bij het brouwen zijn uitsluitend hoogwaardige, biologische ingrediënten gebruikt.

Een mooi bier in een mooi café!

Bron: ‘t Arendsnest

Lees ook:La Trappe Puur bij La Place
Lees ook:Jopen Gerstebier huis’pils’ bij café ‘t Arendsnest
Lees ook:La Trappe komt met nieuw Bio Bier!
Lees ook:Puur La Trappe verkrijgbaar
Lees ook:Nieuw Nederlands pils bij Biercafé ‘t Arendsnest

5 reacties op “La Trappe Puur nieuw pils van ‘t Arendsnest

 1. Alexander

  Je had gelijk :) maar goed, voor een pilsje hoef je niet naar ‘t Arendsnest toe, maar deze zal ik zeker eens proberen dan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   ??

     /   Beantwoorden  / 
 2. Peter Jonkers.

  Het is dus een soort Swinckels volmaackt of iets wat er erg op lijkt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rob van der Jagt

  La Trappe Puur is buiten enige twijfel een uitstekend bier. Maar als je de definitie van pils baseert op de bierverordening dan is elk blond (en wit!) bier een pils. Er moet toch een beter criterium zijn dan dit.

  *******************************************************
  Artikel 3 van de Bierverordening:
  ..
  6. De benaming of aanduiding ‘pils’ of iedere andere benaming of aanduiding waarvan het woord ‘pils’ een grondbestanddeel vormt, is uitsluitend toegestaan voor lichtgekleurde bieren ressorterende onder de categorie I als bedoeld in artikel 4, met dien verstande dat het extractgehalte van de stamwort niet meer bedraagt dan 13,5% Plato, en met een kleur beneden nummer 30* van de E.B.C.-kleurschaal.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.