11/12-09-2010: Brugs Bierfestival

Vorig jaar heb ik met heel veel enthousiasme het Brugs  Bierfestival bezocht. Het was gewoonweg fantastisch en een ware mekka voor de bierliefhebber. Zoveel bieren en een internationale gezelligheid aan bierliefhebbers. Wat mij dit jaar opvalt is dat het twee maanden eerder plaatsvindt, en wel in september in plaats van november. Ik ben erg benieuwd wat dit met de bezoekersaantallen doet. Er vinden al zoveel festivals plaats in en rondom deze periode. Ik vond november juist een goed gekozen moment. Op 11 en 12 september 2010 vindt het Brugs Bierfestival dit jaar plaats.

 

Het festival vindt pas voor de vierde keer plaats en is ieder jaar een groot succes. Dit jaar komen zoals de lijst nu vertelt maar liefst 67 brouwerijen die gezamenlijk 279 speciaalbieren presenteren. Het vindt plaats in een stijlvolle locatie de Brugse Hallen op de Markt van Brugge. Kijk voor meer informatie op http://www.brugsbierfestival.be/

Lees ook:Geen Brugs Bierfestival in 2011!
Lees ook:28-9 en 29-9-’12: Borefts bierfestival
Lees ook:Brugs Bierfestival, kom ook proeven van het werelderfgoed
Lees ook:Eerste bieren Borefts bierfestival bekend
Lees ook:12-9 t/m 15-9: Mondial de la Bière

3 reacties op “11/12-09-2010: Brugs Bierfestival

 1. TreinJan

  De eerste editie in 2007 was ook in september, met goed weer is dan ook de hele binnenplaats te gebruiken. Prettig idee, want het kan heel druk worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Inderdaad dat heb ik vorig jaar gemerkt. Toen was ‘t koud, circa 5 graden, en regenachtig. Binnen was ‘t voetje voor voetje op sommige stukken. Ik vond het echt geweldig om zoveel bierliefhebbers bij elkaar te zien.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Depaepe Kurt

  idd, het eerste jaar was het ook in september met buitenterras bij een aangenaam weertje. We duimen er voor, het wordt fantastisch bij mooi weer om al die verschillende paraplu’s van diverse brouwerijen/bieren te zien op het binnenplein!! CU all! The place to beer!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.