De Koninck verkocht aan Duvel!

In tegenstelling tot alle eerdere berichten die erop leken te duiden dat Brouwerij De Koninck door Heineken overgenomen zou worden, is ongeveer anderhalf uur geleden (05/08/10 18.30 uur) bekend geworden dat Brouwerij De Koninck in handen komt van Duvel Moortgat! Lees hieronder de persoonlijke verklaring van Michel Moortgat. 

Duvel heeft ongeveer 30 miljoen neergeteld voor Brouwerij De Koninck. “De familiale waarden die zowel Duvel als De Koninck bezitten waren belangrijke waarden”, aldus Michel Moortgat.

Op de website van Zythos.be verklaart Michel Moortgat het volgende:
Beste collega’s,

Ik ben verheugd u te kunnen meedelen dat de nv Duvel Moortgat een akkoord heeft bereikt voor de overname van de 100% aandelen van de groep Brouwerij De Koninck. Met deze overname vervolledigt Duvel Moortgat haar portefeuille van speciaalbieren en wil ze aan de bieren van De Koninck een nieuw elan geven.

Het Bolleke is een sterk merk en een kwalitatief speciaalbier dat perfect past binnen het gamma van Duvel Moortgat. Onze internationale distributie, met eigen vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, UK en USA biedt de ideale uitvalsbasis om De Koninck stapsgewijs uit te bouwen.

Ik ben ervan overtuigd dat ik op jullie medewerking kan rekenen om deze samenwerking tot een succes te maken.

Met vriendelijke groeten,

Michel Moortgat

Lees ook:De Koninck krijgt andere positionering
Lees ook:Mooi voorjaar goed voor Duvel verkoop
Lees ook:De Koninck heeft facelift gekregen
Lees ook:Brouwzaal De Koninck afgebroken voor nieuw bezoekerscentrum
Lees ook:Duvel Moortgat treedt toe tot Belgian Family Brewers

3 reacties op “De Koninck verkocht aan Duvel!

 1. Niels

  Goed nieuws! DuvelMoortgat weet wel de pareltjes van de Belgische bieren te kopen (zie ook Chouffe). Hopelijk gaan ze De Koninck nu in België ook weer in 33cl flessen verkopen. Hebben ze in het verleden al wel eens gedaan en wilde het toen nog wel kopen. In Nederland vind ik het gewoon te hoog geprijst, ondanks dat de smaak me zeker wel kan bekoren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ewout de Vos

  Gefeliciteerd!!
  De Koninck blijft in goede handen.
  Heineken hoeft niet overal zijn zin te krijgen!

  M.V.G.
  E.P.D.V.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.