Bier als teken van zuiver water: NEE

Water speelt een steeds belangrijkere rol bij het brouwen van bier. Alle bierbrouwers hebben zichzelf namelijk voorgenomen om minder water te verbruiken bij het brouwen van bier. Een grappig en eigenlijk beetje tegenstrijdig initiatief ontstaat in België. Daar wordt namelijk tijdens de Zennefeesten in Zemst van 15 tot 22 augustus a.s. gevierd dat er opnieuw zuiver water stroomt door Zemst. Nu als dit niet zo bijzonder, echter het wordt gevierd met de lancering van een nieuw donker en blond Zennebier.

Als we ter viering van schoon water of dergelijke initiatieven nieuw bier gaan maken wordt het waterverbruik steeds groter. Sterker nog, de brouwers kunnen wel minder water verbruiken bij het brouwen van bier echter als er honderden zoniet duizenden bieren bijkomen dan is dit effect ook weer opgeheven, toch? Wellicht zou dit beter gevierd kunnen worden door ook een nieuwe waterput te openen in een derdewereld land. Dan kunnen anderen ook vieren dat ze water kunnen drinken.

Het bier dat gebrouwen is door een kleine brouwerij in Kapelle-op-den-Bos is een ongefilterd bier van hoge gisting. Het blonde bier heeft een alcoholgehalte van 7 procent, het donkere van 7,5 procent. Het is maar in een beperkte oplage van in totaal 760 flessen van 75cl gebrouwen. Als het een succes blijkt wordt er meer van gebrouwen. 

Bron: De Morgen

Lees ook:Duitsers drinken minder bier uit eigen land
Lees ook:Toename Duitse bierverkoop wel goed teken?
Lees ook:Pinksteren en bier met elkaar verbonden
Lees ook:Water grote zorg voor brouwerijen
Lees ook:BeerTemple brouwt voor KiKa en jubileum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.