Hoe duurzaam brouwen we nu echt?

In bijna ieder jaarverslag van een brouwerij wordt het duurzaam brouwen als parade paardje gebruikt. Diverse brouwconcerns hebben al heel wat tijd, geld en energie gestopt in het besparen op water en energie in het brouwproces. Anderen leveren nog bedroevende cijfers af. Uit de door de brouwers zelf verstrekte gegevens blijkt dat diverse brouwerijen nog een hele lange weg te gaan hebben in het duurzaam brouwen. Kijk zelf naar een lijst met de topbrouwerijen en de brouwconcerns die er nog aan moeten werken. De top 15 grootste brouwerijen is onder de loep genomen!

Een vier betekent zeer goed en een nul natuurlijk het tegenovergestelde:

- Anheuser-Busch, één
- Bison, drie
- Butte Creek, twee
- Coors, nul
- Corona/Modelo, een
- Eel River, drie
- Foster’s, twee
- Guinness, nul
- Heineken, nul
-
Labatt Blue, een
- New Belgium Brewery, vier
- Sam Adams, nul
- Samuel Smith, een
- Sierra Nevada, twee
- Tecate, nul

Bron: USA Today

Lees ook:Bier brouwen met windenergie
Lees ook:Heineken wil proefboringen voor energievoorziening
Lees ook:Groen Gas? ‘t moet niet gekker worden!
Lees ook:Milieuvriendelijk brouwen is reclame
Lees ook:Brouwerijen introduceren massaal Ice Tea bier

2 reacties op “Hoe duurzaam brouwen we nu echt?

  1. Alexander

    Knap voor Heineken op 0 uit te komen, ze brouwen nl niet in de VS.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.