In China moet je zijn!

Tegenwoordig komt nog steeds heel veel koopwaar uit China aangezien het gewoonweg goedkoop is. Van speelgoed tot promotiemateriaal, in negen van de tien gevallen komt het uit het oosten. Maar dat een brouwinstallatie met de laatste technische snufjes nu ook al uit China kan komen dat is toch wel bijzonder. Een belangrijk teken aan de wand is dus hoe snel die markt zich ontwikkelt.

Uiteraard is het bekend dat China een van de grootste bierconsumpties ter wereld heeft en jaarlijks behoorlijk groeit. Niet voor niets ligt de focus van Heineken op dit deel van de wereld. Erg leuk dat brouwerij De Graal zijn installatie nu in China heeft gekocht. Tot nu toe volgens eigen zeggen de enige brouwerij in België en wellicht zelfs in Europa die met een Chinees exemplaar werkt. Het aankopen van een nieuwe brouwerij-installatie in Europa was voor de brouwerij te duur. Via internet kwam De Graal in Jinan in China terecht. Ongeveer 500 kilometer ten zuiden van Peking. 

De aankoop levert een complete Chinese brouwinstallatie op maat op waarbij na een reis per twee zeecontainers er ook nog iemand overkwam vanuit China om het compleet te installeren. Door de computergestuurde installatie kan brouwerij De Graal in een brouwproces in plaats van 500 liter nu 2.000 liter bier brouwen. Goed om te zien dat in Amerika de ontwikkeling in bierstijlen en het kopiëren van bierstijlen heel snel gaat en dat blijkbaar in China de techniek de Westerse wereld niet in de steek laat. Als Nederlandse en Belgische biermarkt goed om in de gaten te houden lijkt me. En ben je als brouwerij op zoek naar een betaalbare brouwinstallatie met de laatste technische snufjes dan moet je dus in China zijn!

Bron: Nieuwsblad

Lees ook:AB InBev koopt nieuwe brouwerij in China
Lees ook:AB InBev bouwt nieuwe brouwerij in China
Lees ook:Brouwerij de Molen vordert met nieuwe brouwerij!
Lees ook:China pakt speciaalbier op!
Lees ook:De 10 populairste bieren ter wereld

Eén reactie op “In China moet je zijn!

  1. Rob van der Jagt

    Interessant om een keer te gaan bekijken. Ben benieuwd naar de kwaliteit van de ketels,de koppelingen en het laswerk. Was vorig jaar op de Brau nog niet erg goed. Goedkope ketels, maar zo op het oog slecht te reinigen. Maar … dat was misschien een andere Chinees :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.