Historisch Oogstweekend in Openluchtmuseum

Biologisch is helemaal de trend. Dit jaar kreeg de speciaalbiermarkt meerdere nieuwe biologische bieren. Voorbeelden zijn La Trappe Puur en De Leckere Premium Organic Pilsener. Het Openluchtmuseum in Arnhem organiseert op 28 en 29 augustus 2010 het Historisch Oogstweekend. Speciaal voor deze gelegenheid brouwt zij het biologisch Oogstbier. Dit is de eerste keer dat een dergelijk bier in de bierbrouwerij van het museum wordt gebrouwen.

In het museum is het leuk om kennis te maken hoe de oogsttijd vroeger werd beleefd. De arbeiders hadden tijdens de oogsttijd, die altijd erg droog verliep, veel dorst. Zij kregen van de boer dan bier te drinken. Afhankelijk van hoe rijk de agrariër was werd het bier aangelengd. Het oogstbier en de oogsttijd is langzaam uit beeld geraakt. Alhoewel, bij Gulpener vindt jaarlijks de Gulpener Hopoogst plaats. Dit is inmiddels een groot feest dat alom in Limburg bekend staat. 

Tijdens de Oogstfeesten in het Openluchtmuseum gaat men terug in de tijd en kom je hier meer over te weten. Ook wordt er een demonstratie gegeven van het bierbrouwen en kan uiteraard het nieuwe biologische bier geproefd worden. Klik hier voor het programma. Het bier is overigens na de oogstfeesten onder andere verkrijgbaar op de tap in café Budel (het openluchtmuseum) en de museumwinkel ‘t Goeye Goet. 

Bron: Openluchtmuseum

Lees ook:Gulpener introduceert biologische bierrange
Lees ook:Biologisch bier niet gewoon een hype?
Lees ook:Biologisch bierfestival een volgende stap?
Lees ook:Strengere eisen voor biologische hop in V.S.
Lees ook:Bavariajurkje in Historisch Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.