Brouwers verwachten bierprijsstijging van 40%?

Via de Amerikaanse NBC is naar buiten gekomen dat Europese bierbrouwers verwachten dat de prijs van bier 40% stijgt. Ik ben echt heel benieuwd welke bierbrouwers dit zouden moeten zijn? Of is dit vooral goede PR en marketing om de Amerikanen weer meer hun ‘eigen’ pils te laten drinken? Want zelf geven ze bijvoorbeeld aan dat ‘hun’ graanprijs in tegenstelling tot die van Europa stabiel is. 

 

Volgens mij hebben we altijd te maken met een wereldgraanprijs. Dus dit zal uiteindelijk ook Amerika treffen. Economische experts zeggen dat een slechte Europese gerstoogst en de problemen in Rusland de prijsstijging gaan veroorzaken. Zoals ik eerder heb laten zien betekent een stijging van de graanprijs met 40% niet dat de prijs van het bier met 40% zal stijgen. Dit is dus naar mijn idee een erg overtrokken en paniekerig bericht dat het bierimago nu niet direct ten goede komt. Wat denk jij?

Als de prijzen van Europa in tegenstelling tot Amerika zoveel gaan stijgen heeft dit uiteraard ook gevolgen voor de export van Europese bieren naar de V.S. De Amerikaanse brouwers verwachten een minimale prijsstijging. Zover ik dit bij Europese grote brouwerijen heb gezien is dit hetzelfde geval. Eerste signalen van brouwerijen die echt afhankelijk zijn van Rusland zijn overigens wel minder rooskleurig. Die verwachten mogelijk wel prijsstijgingen van minimaal tien procent.

Bron: NBC

Lees ook:PINT houdt bierprijzen scherp in de gaten
Lees ook:Graanprijzen duurder: bier ook!
Lees ook:Flink hogere biervolumes Heineken
Lees ook:Bier duurder door kleinere graanvoorraad
Lees ook:Bierexport Craft Beer USA stijgt met 86%

3 reacties op “Brouwers verwachten bierprijsstijging van 40%?

 1. Alexander

  is die 40% niet dat Europees Bier in de VS duurder wordt? Door transport ed? Anders zou ik het kul vinden :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Nee, bekijk het artikel maar via de link. Dus inderdaad ‘t is kul…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.