La Trappe Puur: Verrassend

Gisteren heb ik La Trappe Puur voor het eerst gedronken. En het heeft mij verrast. Dat het mogelijk is om met zo’n laag alcoholpercentage, 4,7%, toch een ‘vol’ bier te kunnen maken. Het smaakt niet vlak of eentonig. Het is een totaal ander bier dan de andere La Trappe bieren en toch is duidelijk in de smaak te proeven dat dit bij de Trappistenfamilie hoort. Het heeft best een behoorlijke hopbitterheid, dat verraste mij.

 

De bitterheid camoufleert dat het alcoholpercentage zo laag is. En toch is het niet te bitter en fris bier dat makkelijk wegdrinkt. Een mooi bier dat wat mij betreft veel beter smaakt dan een gangbaar pils. Overigens ben ik de laatste week erg bezig met het bekijken wat een type glas met een bier doet. Schenk dit echt in een pilsglas want in een trappistenglas ben je de schuimkraag heel snel kwijt .

Wellicht is het qua smaak ook een mooie opstap naar al die mensen die nog geen speciaalbier drinken. Laat ze dus allemaal bij bijvoorbeeld La Place een La Trappe drinken en vervolgens ook eens wat andere speciaalbier gaan proberen!

Lees ook:La Trappe komt met Quadrupel Oak Aged
Lees ook:La Trappe Puur bij La Place
Lees ook:Schuim in bier is belangrijk
Lees ook:Speciaalbier op het strand is nog bijzonder ongewoon
Lees ook:Laag alcoholische bieren oplossing voor horeca!

5 reacties op “La Trappe Puur: Verrassend

 1. Aikibob

  Ik vond PUUR ook erg verrassend lekker. De frisheid en toegangkelijkheid sprankeld er letterlijk vanaf. Drink goed weg net als een pilsje alleen heb je wel het gevoel dat je een ander bier drinkt. Gouden vonst van La Trappe. Ben erg benieuwd hoe dit gaat aanslaan.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Dennis

  Was ook erg aangenaam verrast door dit bier. Erg lekker fris en licht biertje.

    /   Beantwoorden  / 
 3. W. Blokker

  Ik was ook erg verrast. Ben een groot La Trappe fan, maar eet en drink sinds een jaar uitsluitend biologisch. Was heel blij dat ik eindelijk verantwoord kon genieten van mijn favoriete biertje en het heeft me absoluut niet teleur gesteld.

  Zoals als in de review hierboven staat, inderdaad een stevig biertje met een verrassende frisheid.

  Wel zou ik heel graag ook een Quadruppel biologisch zien =)

  W. Blokker (20)

    /   Beantwoorden  / 
 4. bAVkito

  “Laat ze dus allemaal bij bijvoorbeeld La Place een La Trappe drinken …………..”
  Mooie woorden Fiona.

  Het biertje is vol met een wat bittere afdronk.
  Kwestie van smaak (en hopsoort.)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Amanda

  Ik kreeg dit bier van iemand als tip en ook na deze blog was ik er erg benieuwd naar. Het is zeker een verrassend bier. Het ziet er uit als een pilsje maar is heerlijk vol en licht zoetig. Echt super vol voor dit lage alcoholpercentage. Goed gedaan la trappen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.