SABMiller denkt aan bod Foster’s

In mei van dit jaar werd in de media, met de afsplitsing van de bieractiviteiten van Foster’s, ook al gespeculeerd over een mogelijk bod door SABMiller. Nu wordt nog steeds gesproken over een ‘overweging’ dus wat is er dan veranderd? In ieder geval komt het voor de tweede maal in beeld samen met een mogelijk overnamebod. SABMiller zou mogelijk een bod gaan doen van 7 miljard pond, 8,5 miljard euro op de Carlton & United Breweries (CUB). Dit is de bierdivisie van de Australische Foster’s Group dat in mei in de etalage werd gezet door de afsplitsing. De aandelen schoten door wederom de nu iets concretere geruchten direct omhoog.    

Met de overname, dat in de Sunday Times werd aangekondigd zonder bronvermelding, wordt SABMiller in een klap een sterke concurrent van het grootste bierconcern AB InBev. Het is een Aziatisch bedrijf wat SABMiller bij een overname direct tot grootste speler in Azië maakt. Een goede strategische move dus aangezien het bierconcern, waarvan Grolsch ook een onderdeel is, nog weinig activiteiten heeft in Azië. 

Het aparte van deze grote overnames is, als het doorgaat, dat SABMiller straks het merk Stella Artois mag brouwen en verspreiden in Australië aangezien CUB een overeenkomst heeft met AB InBev.  

Bron: De Tijd

Lees ook:SABMiller neemt bierbrouwer Foster’s over
Lees ook:SABMiller doet vijandig bod op Foster’s
Lees ook:Zou SABMiller Foster’s overnemen?
Lees ook:Foster’s weigert overnamebod SABMiller
Lees ook:Corona nu officieel Belgisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.