Heemstede krijgt eigen bier op fles

Cees Heger eigenaar van Café de 1ste Aanleg heeft een eigen Tripel ontwikkeld dat ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde café op fles verkrijgbaar zal zijn. Al meer dan 100 jaar is de 1ste Aanleg hét café van Heemstede. Het bier is al op tap verkrijgbaar en als het goed is woensdag 1 september op fles. De naam van het bier is vernoemd naar zijn vrouw en heet Christine bier.  

Naast de opening wordt ook de nieuwe website officieel gelanceerd. Een ondernemer die in ‘moeilijke’ tijden investeert. Top! De kranten schrijven dat lokale producten weer in Heemstede terug komen, kijkend naar het nieuwe bier. Het wordt echter niet van lokale ingrediënten gemaakt en gebrouwen in België.

Wel goed initiatief om als hét café in Heemstede hét speciaalbier van Heemstede ook uit te brengen in fles. Net als in België zie je wel een trend dat ook in Nederland ter gelegenheid van iets bijzonders een bier wordt gebrouwen of een nieuwe versie uitkomt. Leuk en goed voor de biercultuur!

Inmiddels heb ik contact gehad met eigenaar Cees Heger. Het bier op zich is niet nieuw echter de uitvoering in fles wel. Zoals ik inderdaad ook in het artikel aangaf was het alleen op tap verkrijgbaar en zo blijkt sinds oktober 2007.  Zelf was ik ook benieuwd naar iets meer achtergrondinformatie over het bier. “Het is een frisblonde tripel met 7,2% alcohol. In de receptuur zitten o.a. Tarwemout Munichmout, koriander en 2 hopsoorten Hallertau en Saaz. De smaak is fris en kruidig met een lichte hang naar witbier. Het is echter geen witbier! Makkelijk doordrinkbaar. Geserveerd in een prachtig Italiaans kristallen glas met eigen logo.”

“Het nieuwe is dat het bier per 1 september dus op eigen fles verkrijgbaar is met een inhoud van 0,75liter. Dit bier en zijn receptuur zijn exclusief voor de 1ste Aanleg in Heemstede. Het wordt gebrouwen door Klein Duimpje uit Hillegom (op locatie in België)”.  Ik heb al geprobeerd contact te leggen met Klein Duimpje. Volgens mij is dit de Proefbrouwerij.

“De site zou 1 september gelanceerd worden. De deadline kan echter door omstandigheden niet gehaald worden”, aldus Heger. Dat wordt vervolgd dus!

Bron: Heemstede Courant

Lees ook:Tempelbier en Christine lekkerste huisbieren van 2013!
Lees ook:Zuid-Hollandse Goedereede lanceert eigen biermerk
Lees ook:Asten krijgt vandaag eigen bier
Lees ook:Palm brengt Hopper-bier uit
Lees ook:Tournée Générale Tripel Hop

4 reacties op “Heemstede krijgt eigen bier op fles

 1. Alexander

  Waar gebrouwen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Volgens mij de Proefbrouwerij. Vandaag probeer ik ‘m even te spreken!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

   Alexander, zie mijn toevoegingen na het contact met Cees Heger.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Alexander

    Ok, bedankt :) .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.