Japan aan het speciaalbier!

Afgelopen weekend was ik in Brussel, een live verslag volgt nog, en daar zag ik heel wat Japanners waar de Belgische Brouwers in het brouwershuis op inspeelden. Aan het einde van de rondleiding hing een poster van het Internationaal bierfestival in Yokohama, Japan! En niet zoals in China hebben ze hier alleen pils. Het gaat echt om de promotie van speciaalbier. En als je kijkt naar de opzet en marktpotentie, weet je dat je hier echt bij moet zijn als brouwer. Het festival vindt plaats van 18 tot en met 20 september 2010. (foto JCBA)  

Zo vindt de Japan Asia Beer Cup 2010 plaats waarbij er in 85 biercategorieën gouden, zilveren en bronzen awards worden uitgereikt aan de beste bieren. Dus iedere brouwer die graag mee wil doen in de sterk groeiende Aziatische markt moet zorgen dat ie hier bij is! Overigens laten ze zonden problemen zien dat ze dit principe kopiëren van de succesvolle Amerikaanse Award wedstrijden. Ieder jaar komen er 200 bieren bij.

Vorig jaar presenteerden zo’n 50 tot 70 speciaalbier brouwers in totaal zo’n 225 speciaalbieren. Circa 10.000 mensen komen op dit festival af. Het bierfestival wordt door de organisatie op drie verschillende momenten en plekken per jaar georganiseerd. Big business dus! Voor meer informatie kijk op: http://www.beertaster.org/index-e.html Verder wordt er ook druk geblogt over de Japanse markt via http://craftbeerevents.wordpress.com/.

Bron: Japan Craft Beer Association

Lees ook:Speciaalbier cultuur groeit in Japan
Lees ook:14-08/15-08 Internationaal Streekbierenfestival
Lees ook:Bieragenda: Nederlands speciaalbier festival 2010
Lees ook:11/12-09-2010: Brugs Bierfestival
Lees ook:De toekomst van bier ligt in Japan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.