Het biergerecht bij Golden Raand

Kabeljauwfilet_met_tomaat-_en_venkelsaus_en_Golden_RaandUiteraard hoort bij ieder ABT-bier ook weer een biergerecht van de maand. Het bier is donkerblond dus daar past dan een mooi visgerecht bij. Lees de bereiding van kabeljauwfilet met tomaat- en venkelsaus en natuurlijk de Golden Raand. Vergeet dit bier niet lekker koud te zetten.

 

Ingrediënten voor vier personen:
500 gram kabeljauwfilet of heekfilet, of een andere stevige vissoort
2 eetlepels bloem
1 kleine ui
200 gram venkelknol
8 eetlepels tomaten (pruimtomaten), uit blik
5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
8 eetlepels groenten- of gevogeltebouillon
8 eetlepels Golden Raand van de Scheldebrouwerij
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Kabeljauwfilet in gelijkmatige stukjes snijden en met zout bestrooien. Ui schillen en in blokjes of stukjes snijden. Wat groen van de venkelknol achterhouden, de harde onderkant afsnijden en ook deze in stukjes snijden. Tomaten in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes ui, tomaat en venkelknol roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en 20 tot 25 minuten stoven. Na het stoven het bier toevoegen en nog 3 tot 4  minuten op een hogere hittebron goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

Iets laten afkoelen en met een staafmixer of in een blender pureren. De saus warm houden. Kabeljauwfilet gelijkmatig met bloem bestuiven. Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en om en om bakken. Uit de pan halen en met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Met wat venkelgroen garneren. Met stokbrood of reepjes Turks brood serveren. Een goed gekoeld glas Golden Raand van winnaar Willem Lindeman en gebrouwen in samenwerking met de Scheldebrouwerij erbij serveren.

Bron: Biercuisine.nl

Lees ook:ABT-Gerecht: Garnalen met prei- en gele paprikasaus
Lees ook:ABT-gerecht: Heekfilet met knoflook- en amandelsaus
Lees ook:ABT-biergerecht: Kalkoenfilet met prei, blauwaderkaas en ?
Lees ook:ABT-gerecht: Wildzwijngoulash met Delirium
Lees ook:Makreelfilet met komkommer, rode ui en ABT-bier Vicardin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.