Straffe Hendrik Quadrupel: Top

Tijdens de Weekend van het Bier was het mogelijk om bij de stand van Brouwerij De Halve Maan een Straffe Hendrik Quadrupel van het vat te proeven. Terwijl aan het etiket op de flesjes nog de laatste hand wordt gelegd is het op tap wel verkrijgbaar. Die moest ik gewoon proeven aangezien de Quadrupels altijd goed bij mij in de smaak vallen. Met de extra zware variant is het alcoholpercentage 11 procent. Het resultaat en de smaak viel mij absoluut niet tegen. Terwijl de brouwerijdirecteur Xavier Vanneste nog moet zien hoe het loopt, durf ik bijna zeker te zeggen dat dit gaat lopen. Zeker gezien de populariteit van zwaardere bieren op dit moment.

In de Quadrupel zit het viervoudige hoeveelheid aan mout. De smaak is droog en toch subtiel door een lichte caramelsmaak. Ondanks de 11 procent heeft het absoluut geen alcoholsmaak. De smaak is best complex aangezien je er veel in proeft en je hier echt de tijd voor moet nemen. Voor mij overtreft de quadrupel de ‘gewone’ Straffe Hendrik.

Er zit hier net iets meer smaak aan en het bier heeft net iets meer body. Voorlopig is er nu 300 hectoliter van het bier gebrouwen. Brouwerij de Halve man verkoopt het meeste van haar Brugse zot, zo’n 80 procent. Over een paar weken is de Quadrupel ook op fles verkrijgbaar.

Lees ook:Straffe Hendrik Quadrupel een feit!
Lees ook:Nieuwe Straffe Hendrik Heritage direct uitverkocht!
Lees ook:De Scheldebrouwerij moet biernaam aanpassen
Lees ook:Brugse brouwerij Fort Lapin lanceert Quadrupel
Lees ook:Belgische brouwers vallen in Australië in de prijzen

0 reacties op “Straffe Hendrik Quadrupel: Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.