Vedett populair in de Amsterdamse ‘underscene’

Tijdens een bierfestival in Amsterdam sprak ik maanden geleden met een café-eigenaar die toen ook al zei dat het Belgische pils Vedett heel populair was. Het was een product dat zich bevond in de ‘Underscene’. Dit wil overigens niet zeggen dat het populair is bij mensen in de onderwereld. Nee, je hebt verschillende ‘scenes’ in het Amsterdamse uitgaansleven. Toen ik vroeg om meer uitleg bij andere Amsterdammers werd het verhaal steeds vager.

Hippe scenes, bier scenes, dans scenes, kortom te veel om op te noemen. Volgens mij heette dit vroeger gewoon biercafés, discotheken, stijlvolle/moderne bars. Wellicht dat Amsterdammers hierover meer duidelijkheid kunnen geven. Duvel Moortgat heeft het met Vedett in ieder geval goed voor elkaar in Amsterdam. Vedett klinkt ook al zo lekker luxe en populair en het lijkt op het woord ‘Vedette’ natuurlijk. De pils dat vergane glorie was is inmiddels bij meer dan vijftig café’s in de regio Amsterdam te koop.

Door maar lang genoeg te wachten wordt een product weer populair. Ze hebben er overigens wel wat aan gesleuteld en uiterlijk en smaak. Via de Brusselse horeca kwam het bier in Amsterdam maar ook in Tokyo en Londen. In 2010 verwacht Duvel Moortgat 1,5 miljoen liter Vedett te brouwen en dat is tien keer zoveel als in 2003. Overigens moet je voor dit pils diep in de buidel tasten. Voor dit luxe pilsje betaal je gerust ruim 3 euro. En nu ben ik benieuwd in welke volgende scene dit bier opduikt. De culinaire scene? oftewel restaurants .

Bron: Express

Lees ook:Enorme groei in verkoop Belgisch speciaalbier
Lees ook:Uitstraling en stijl verkoopt het bier
Lees ook:Marketingman Duvel Moortgat valt in de prijzen
Lees ook:Familie haalt Duvel Moortgat mogelijk van de beurs
Lees ook:Mooi voorjaar goed voor Duvel verkoop

3 reacties op “Vedett populair in de Amsterdamse ‘underscene’

 1. Robert

  Paar jaar geleden liep dit luxe pils zoals diverse horeca ondernemers dit bier een paar jaar geleden noemde voor geen meter in Nederland. Hopelijk slaat het deze keer wel aan. In België betaal je er vanaf 1,85 tot 2,75 Euro gemiddeld voor.Duurder kan natuurlijk altijd! In Nederland vanaf 3 tot …€? Is en blijft een luxe pils. En zoals een Horeca ondernemer tegen mij zij: voor boven de 3€ bieren zijn er betere en zwaardere bieren te krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Peter

  In een aantal kunstgaleries in Nederland wordt het ook geschonken, soms voor maar 2 euro…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fred Schiphorst

  Ik houd me verre van scenes, dus wat de under scene is zou ik niet kunnen zeggen. Zo lang het niet de under 16 scene is, en dus uit jongeren bestaat die nog niet mogen drinken vind ik het allemaal best.
  Ondertussen snap ik niet waarom dit pils ineens luxe zou zijn. Waarschijnlijk weer zo’n door de commercie gekweekte hype. Het zou me ook niet verbazen als het woord underascene afkomstig is van ene marketing bureau en er nu sukkels zijn die daar nog bij willen horen ook. Mooi voor Vedett, maar verder niet iets om je druk om te maken wat mij betreft.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.