Michael Jackson en bier

Ik krijg nog weleens de vraag: ‘was Michael Jackson ook zo met bier bezig?’ Dan denkt men dat het over het popidool Michael Jackson gaat. Bij deze leg ik hierover danook iets meer uit. Er zijn twee belangrijke overeenkomsten tussen beide Michael Jackson’s. Ze waren allebei beroemd. De één als poplegende en de ander als bierlegende. De tweede overeenkomst is dat ze allebei helaas niet meer in leven zijn. Vanaf nu schrijf ik iets meer over de bierlegende Michael Jackson. En een ieder die hieraan iets wil toevoegen vanuit zijn persoonlijke ervaring of beleving, doe dit vooral!

Michael Jackson is de grote Britse bierlegende die op 30 augustus 2007 overleed in zijn huis in Londen. Al ver voordat de Belgen ontdekt hadden wat een mooi bier ze brouwden schreef hij over dit bier. Ook woonde hij ooit in Amsterdam zo rond de jaren ’70 waar hij toen al als journalist veel schreef over de Belgische bieren. Met het boek World Guide to Beer zette hij zichzelf in 1977 wereldwijd op de kaart. Daarna volgden nog vele boeken en publicaties en werd hij een voorbeeld voor veel bierliefhebbers in de bierwereld.

Bekijk ook voor meer informatie:  http://www.beerhunter.com/beerstyles.html

Lees ook:Michel Moortgat krijgt Michael Jackson Award
Lees ook:Speciale DVD Beerhunter The Movie te koop
Lees ook:Beer Hunter: The Movie
Lees ook:Hoe zit het nu met trappisten bieren?
Lees ook:Boek bier en brouwerijen gelanceerd

2 reacties op “Michael Jackson en bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.