Duitse Oktoberfest München nu geopend!

Duitse schlagermuziek, braatworsten en vooral grote bierpullen, vandaag 18 september 2010, zijn de jaarlijkse Duitse Oktoberfesten in München weer van start gegaan. De 177ste editie is van negen uur ‘s ochtends tot negen uur ‘s avonds open tot en met 4 oktober a.s. Lukt het niet om een bezoek te brengen dan kan meegekeken worden op de webcam.

 

 

Het feest trekt gedurende 17 dagen in totaal miljoenen bezoekers die gezamenlijk naar schatting 7 miljoen liter bier wegdrinken. De feesten vonden 200 jaar geleden voor het eerst plaats in 1810 rond het huwelijk van kroonprins Ludwig van Beieren en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen. Door oorlogen en ziektes is dit nu echter pas de 177ste editie.

De burgemeester van München heeft rond het middaguur het eerste biervat ‘geopend’. De komende weken vinden vele festiviteiten en optredens plaats.

Lees ook:Oktoberfest in München
Lees ook:Nog een paar dagen…..
Lees ook:Oktoberfest München nu al boven verwachting
Lees ook:17-09 t/m 03-10-’11: Oktoberfest München
Lees ook:Schlager-muziek en Duitse bierpullen pakken Nederland in

Eén reactie op “Duitse Oktoberfest München nu geopend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.