Wereldrecordpoging Grootste Blindbierproeverij

Op 24 oktober 2010 vindt het Guinness World Record poging plaats om de grootste blindbierproeverij te organiseren. De Stichting Biergilde BNB gaat samen met Café de Hertog Jan Proeverij en de Hertog Jan Brouwerij de strijd aan. Het doel is dat meer dan 250 proevers aan de blindbierproeverij deelnemen. Iedere deelnemer krijgt vier bieren te proeven zonder op de hoogte te zijn van het merk en type. Op een formulier moeten de bevindigen worden opgeschreven. De strijd gaat niet om de meeste juiste antwoorden maar om het aantal deelnemers. Hoe je mee kunt doen?

Het is een mooi evenement waarmee de biercultuur in Nederland onder de aandacht komt en de diversiteit aan bieren en smaken zichtbaar worden. Je hoeft niet bang te zijn dat je van de proeverij dronken wordt. Iedere deelnemer krijgt 10 centiliter bier per type te proeven. En leegdrinken hoeft uiteraard ook niet.

Deelname
Om mee te kunnen doen is aanmelding verplicht via http://www.hertogjanproeverij.nl/guinness-world-record/ en moet je 18 jaar of ouder zijn. Zorg dat je je tussen 11.00 en 12.00 uur registreert bij de Café Hertog Jan Proeverij, Kruisweg 43 in Arcen. De proeverij eindigt om 14.30 uur. Brouwmeester Gerard van den Broek en een officieel proefcollege zullen de proeverij leiden. 

Tijdens de recordpoging moeten twee officieel aangestelde getuigen bekijken of alles goed verloopt zodat het ook echt vastgelegd kan worden in het Guinness Book of Records. Uiteraard wordt direct bekendgemaakt of het record gevestigd is. Iedere deelnemer betaalt voor deelname overigens zes euro en doet daarvoor mee en krijgt bovendien een certificaat van deelname. Voor meer informatie kijk op http://www.hertogjanproeverij.nl/guinness-world-record/

Tot 24 oktober!

Lees ook:Wereldrecord blind bier proeven gehaald
Lees ook:Meesterbrouwer Gerard van den Broek gaat toeren
Lees ook:Hertog Jan De Proeverij is begonnen
Lees ook:Geen ‘zuiprecords’ meer bij Guinness World of Records
Lees ook:28-10 t/m 30-10-’11: PINT Bockbierfestival Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.