Liever de bierfles dan vers getapt!

De voorkeur voor een bierfles in plaats van een vers getapt bier. Een bijzondere ontwikkeling die in de gaten gehouden dient te worden, lijkt me zo. Bij een voetbalvereniging uit Twenthe, Goor, betalen ze liever veel meer voor een pilsje uit fles dan dat het bier van de tap komt. Grolsch probeerde met bonussen de voetbalvereniging zover te krijgen om over te stappen. Zonder resultaat. Het zou de vereniging in vijf jaar tijd maar liefst 36.500 euro meer opleveren!

 

Van de 76 stemgeregdigden vonden 61 stemmers dit geen goed idee en wilden gewoon het vertrouwde bierflesje in ere houden. Dit is toch een bijzondere gebeurtenis waarvan de brouwers hun wenkbrouwen ook zullen optrekken. Het betekent namelijk dat het bierflesje blijkbaar voor veel emotie zorgt bij het drinken van bier én de bierdrinkende consument daar zonder problemen veel meer voor wil betalen.

Een ontwikkeling die ik op zichzelf echt interessant is en waaruit blijkt hoe belangrijk een bierflesje dus is bij het drinken van bier. Zelf ervaar ik uiteraard ook dat het flesje veel doet voor het imago van het bier. En voor Grolsch wellicht een opsteker dat de bierdrinker blijkbaar graag met het bierflesje gezien wil worden!

Bron: Tubantia

Lees ook:Grolsch gaat agressievere koers varen
Lees ook:Bierkomkommer: Heineken in Grolsch Veste?
Lees ook:Eigen bier voor voetbalvereniging Hilvaria
Lees ook:Geen bier meer rondom Grolsch Veste
Lees ook:Horecaondernemer betaalt het dubbele voor pils

3 reacties op “Liever de bierfles dan vers getapt!

 1. Alexander

  Of is het dat het voor de drinker dat een flesje van 30 cl percentueel goedkoper is dan een 25 cl tapje?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Als je al 25cl krijgt! De ervaring leert dat op drukke plaatsen waar pils getapt wordt, de hoeveelheid bier in de glazen armzalig is. Bij mij lijd dat tot ergenis, gezien de prijs die je ervoor betaald (en het gaat dan al om kwantiteit ;-) ). Bij een flesje wordt je nooit teleurgesteld door de inhoud!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Frank

  Wellicht dat de kwaliteit van de tap er ook iets mee te maken heeft. Ik heb zelf lang gehockeyd en het viel mij op dat het bier dat uit de tap van veel hockey kantines kwam vaak niet echt lekker was. Onze kantine was daarop geen uitzondering. Ik denk dat het iets te maken heeft met het feit dat kantines vaak maar enkele dagen in de week bier tappen en daarnaast dat de tap ook minder goed onderhouden dan wordt dan de gemiddelde tap installatie in een kroeg.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.