Nieuwe bieren bij Bierbrouwerij Hoeksche Waard

Bierbrouwerij Hoeksche Waard komt met maar liefst twee nieuwe bieren. De Hoeksch Winter en het Hoeksch 1300. Wellicht jammer dat de bieren tegelijk geïntroduceerd worden zeker het winterbier. Je ziet steeds vaker dat winterbieren ook rondom het bokbierseizoen geïntroduceerd worden. Daarmee maken ze wel gebruik van het succes van dit biertype echter versnippert het winterbier. Hoeksch winter is een bovengistende quatro met 9,3% alcohol.

Echt één voor op een donkere avond . Bovendien is het bier ongepasteuriseerd en licht gefilterd. Ook dit bier is kleinschalig gebrouwen. Hopelijk kan ook voor de toekomst de kwaliteit gewaarborgd worden. In de bieren van deze brouwerij is ‘natuur’ erg belangrijk. Er is danook voor beide bieren gebruikgemaakt van natuurlijke grondstoffen. Erg komisch is het wel. De basis van de ingrediënten van bier zijn namelijk altijd natuurlijk .   

De Hoeksch 1300 is een moutige tripel met 8% alcohol. Beide bieren kunnen tussen de 8 en 10 graden gedronken worden en zijn verkrijgbaar via de webwinkel van de brouwerij.  

Bron: Bierbrouwerij Hoeksche Waard

Lees ook:Hoeksch Tripel: Verrassend goed!
Lees ook:Brouwerij Hoeksche Waard lanceert glutenvrij pils
Lees ook:Glutenvrij Hoeksch bier beperkt verkrijgbaar
Lees ook:Eerste speciaalbiercafé van Texelse bierbrouwerij in Zaanstreek
Lees ook:14-12-’13: Winterbierfestival Wormer

3 reacties op “Nieuwe bieren bij Bierbrouwerij Hoeksche Waard

 1. Don O'Neb

  Beste bier.blog.nl,

  Leuk al die nieuwtjes over Hoeksch bier, maar ik kan het nergens kopen. En dat als inwoner van de Hoeksche Waard…jammer hoor. Ook had ik graag de brouwerij van de heer Ammerlaan bezocht op de open dag van kleine brouwerijen, maar helaas…daar deed hij niet aan mee. Waar is die eigenlijk, want ik zou graag een rondleiding krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Vreemd dat ‘t nergens te koop is. Kijk maar eens op de verkooppunten op de site. Van supermarkt tot slijter. http://hoeksch.nl/verkooppunten/. En over die rondleiding.. dat kan ik begrijpen, het is namelijk een brouwerij huurder. Ze brouwen het bier dus bij een andere brouwerij en hebben zelf geen installatie. Is lastig rond leiden dan!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Don O'Neb

  Ik vind het ook vreemd… Op de website probeer ik het Winterbier te bestellen en daar is geen mogelijkheid. 1300 wordt daar niet genoemd. En als ik probeer Hoeksch 1300 en Winterbier te bestellen bij Gall&Gall in Oud-Beijerland is dat onmogelijk.
  Als de heer Ammerlaan geen eigen brouwerij heeft snap ik niet waarom hij in ht AD van 25 september zegt dat hij de open brouwdagen aan zich voorbij laat gaan… Dat zou toch betekenen dat dat een keuze is van hem zelf en niet een onmogelijkheid.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.