Speciaalbier niet afprijzen!

Afgelopen vrijdag had een café in het oosten van het land een leuk initiatief. Ze organiseerde een speciale walk-in fridge avond. Daarbij was een koelkast geplaatst met daarin maar liefst 110 verschillende speciaalbieren. Gedurende de avond kon er geproefd worden en eens wat nieuws geprobeerd worden. Een geweldig initiatief om de bierdrinker eens kennis te laten maken met speciaalbier. Tot dan toe ging het goed. 

Want wat de ondernemer van het café ook deed was de bieren tijdens deze avond voor de helft van de prijs aanbieden. Als actie. Regelrecht zonde. Iets speciaals ga je niet afprijzen en zeker niet voor de helft. Dan was het misschien een leuker idee geweest om bijvoorbeeld een hapje of iets gastronomisch bij ieder bier te serveren. Is het plaatje nog completer, heb je dat geld toch weggegeven alleen in de vorm van gastvrijheid.

Het idee om zo’n Walk-in fridge avond te organiseren is fantastisch. Ik zou zeggen Nederlandse cafés volg dit goede idee en zorg voor beleving met een hapje bij de mooie bieren.

Lees ook:De Gouden Loeki is voor….
Lees ook:Ster Gouden Loekie is weer toe aan een bierreclame
Lees ook:ABT-gerecht van de maand: dadels met pate en kaas
Lees ook:Hoe je van een eenvoudige buitenkraan een ludieke biertap maakt
Lees ook:Leuke zondagse bieractiviteit!

4 reacties op “Speciaalbier niet afprijzen!

 1. Kees Beerepoot

  Helemaal mee eens !

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frans Ruiter

  Oké, geen speciaalbier afprijzen. Maar er dan ook een redelijke prijs voor vragen. Als ik bijvoorbeeld alweer lees dat één 75cl fles Duvel Tripel Hop € 16,99 gaat kosten, vind ik dat je als brouwerij verkeerd bezig ben. Niet prijzen naar de waarde, maar naar wat de gek ervoor geeft. Schandelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Harry Pinkster

  Ik ben het niet helemaal met de kop van dit artikel eens. Wat mij betreft mag men rustig afprijzen bij de drankenspeciaalzaak. Acties als 7 halen 6 betalen blijken gewoon prima te werken. Tweede sixpackje halve prijs ook niet verkeerd toch?
  In een cafe afprijzen vind ik wat vreemder, maar bv als Pint lid kun je in sommige cafe’s een tweede bier gratis krijgen. Is ook een vorm van afprijzen, maar volgens mij een prima idee. Ennuh Frans.. je hebt helemaal gelijk 17 euro voor een fles Duvel is op zijn zachtst gezegd behoorlijk overdreven
  groetn
  Harry Pinkster

    /   Beantwoorden  / 
 4. Huib

  ” Iets speciaals ga je niet afprijzen”. Want het moet vooral lekker elitair blijven? Zulk soort acties maken speciaal bier juist toegankelijk op dat moment zodat er misschien wat meer mensen enthousiast voor worden. Als een café daar op dat moment geld voor over heeft moet hij dat m.i. maar zelf weten.
  Als het permanent afgeprijsd zou blijven wordt het natuurlijk een ander verhaal – want niet eerlijk meer voor andere café’s – maar niemand zou dat kunnen doen zonder extreem verlies te lijden.

  Maar een lekker hapje zou het inderdaad wel afmaken. :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.