Ruimtebier voor toerisme in de lucht

Met de stijging van populariteit van ruimtevluchten bereiden brouwers en ruimtevaartorganisaties zich alvast voor op een nieuwe trend. De ontwikkeling van een goed ruimtebier. In een Joint Venture tussen het Australische Engineering bedrijf Saber Astronautics Australia en de Australische brouwerij 4 Pines Brewing Company is het eerste gecertificeerde ruimtebier tot stand gekomen. Het bier is speciaal gebrouwen om zowel op aarde als in microzwaartekracht omgevingen te drinken.

Om te testen of het echt ‘werkt’ wordt gebruikgemaakt van de parabolische vluchten van Zero Gravity Corporation. Tijdens zo’n vlucht simuleert men meerdere malen gewichtloze momenten.

De non-profit organisatie Astronauts4Hire gaat meerdere tests uitvoeren om te bekijken of het brouwsel met de juiste ingrediënten is gemaakt. Ook worden de effecten van gewichtloosheid op de smaak van het bier en de doordrinkbaarheid gemeten. Uiteraard worden ook gezondheidsaspecten onder de loep genomen en bekijkt men het resultaat op hartslag, lichaamstemperatuur en de alcoholconcentratie in het bloed. Zou dit wat gaan worden?

Bron: Mnn.com

Lees ook:‘Nieuw duurste bier ter wereld’
Lees ook:Bier in het juiste glas
Lees ook:12-09-2010: Biereloth 2010
Lees ook:Carlsberg pakt nog winst
Lees ook:SABMiller neemt bierbrouwer Foster’s over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.