Alleen bierrecord oktoberfest München

Halverwege het Oktoberfest dacht de organisatie dat het nog weleens zou lukken om het oude bezoekersrecord van 1985 te verbreken. Helaas is de teller blijven steken op 6,4 miljoen in tegenstelling tot de 7,1 miljoen bezoekers in 1985. Wel is er een nieuw bierrecord gevestigd. De bezoekers dronken gezamenlijk zeven miljoen liter bier.

Verder werden er voor alle bezoekers in totaal 117 ossen, 59 kalveren en duizenden kippen gegeten. Ongelooflijk wat een eten. Naast de bierconsumptie kende dit festival dit jaar ook behoorlijk wat dieptepunten. Zo nam het aantal gevallen van zinloos geweld, waarbij mensen elkaar te lijf gingen met bierpullen, toe van 42 naar 62. Verder zijn er vijf verkrachtingsgevallen te betreuren die gemeld zijn. De stijging is behoorlijk.

Wellicht toch lastig om zoveel feestende mensen in bedwang te houden. Ieder geval van geweld is teveel echter als je kijkt naar het totaal aantal incidenten op zoveel mensen over zoveel dagen valt het mij eerlijk gezegd nog mee. Bij een avond stappen zie je toch veel meer gebeuren… Moeten er toch nog meer en strengere eisen komen om deze ellende te stoppen. Als ik dit soort dingen dan hoor trekt het mij als bierliefhebber nog steeds niet om naar München af te reizen. Bier is een genietproduct.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Oktoberfest München nu al boven verwachting
Lees ook:3,5 miljoen bezoekers Oktoberfesten
Lees ook:Bierprijzen geen invloed op succes Oktoberfest 2011
Lees ook:Verslag Beerpassieweekend Antwerpen
Lees ook:Minder bezoekers op Oktoberfest

3 reacties op “Alleen bierrecord oktoberfest München

 1. Eugene

  Op zich zijn het enorme getallen, maar vele kleintjes maken 1 grote.
  Met 6,4 miljoen bezoekers en 7 miljoen liter bier komt dit neer op iets meer dan een liter per bezoeker. En dat op een festival waarbij bier geschonken wordt in een Maß (1 liter….).
  6,4 miljoen bezoekers, 7 miljoen liter bier, 16 dagen feest. Dus komt dit op jaarbasis neer op bijna 25 liter per persoon. In Nederland alleen al is het verbruik drie keer meer op jaarbasis.
  Stel dat 10.000 mensen 1 os of 1 kalf of een half haantje eten: Wat heeft de ander helft van de bezoekers gegeten?
  Uiteraard is elke vorm van geweld teveel, maar is het veel in vergelijking met de grootschaligheid?
  Positief op deze schaal is dat er vorig jaar zelfs 9 verkrachtingsgevallen waren…… (SPITS, 27 september 2010).
  Maar als we de statistiek bekijken over de laatste 30 jaar, dan is het aantal bezoekers relatief stabiel: 6,5±0.5 miljoen. Terwijl het totale biervolume wel toeneemt van rond de 4 miljoen naar tegen de 7 miljoen nu. Een trent die in tegenstelling is met de trent van de overall bierconsumptie in Westerse landen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.