Lamsspiesjes gemarineerd in St. Adriaans bruin

Bier en gastronomie is natuurlijk erg leuk. Door de combinatie van het ABT bier van de maand aan een gerecht, leer je iets over het combineren van het bier met eten. Uiteraard is ander bruin bier dus ook te gebruiken bij het bereiden en eten van lamsspiesjes. Veel plezier en smakelijk eten! 

 Ingrediënten voor vier personen:
500 gram ontbeende lamsbout, vers of diepvries
2 teentjes knoflook, uit de knijper
1 eetlepel ras-el-hanout
5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1,5 dl St. Adriaans bruin, gebrouwen bij Brouwerij Van Steenberge
takjes verse munt
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Bij gebruik van lamsbout uit de diepvries deze ontdooien. In gelijkmatige blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. In een schaal een marinade maken van de uitgeperste knoflook, de olie en het bier. Goed roeren en de blokjs lamsvlees gedurende 4 tot 6 uur hierin marineren. Af en toe omkeren. Het vlees iets deppen, aan spiesjes rijgen en onder de grill van de oven, op een grillpan of op de barbecue goudbruin laten worden.

Af en toe omkeren. Lichtjes met een penseel met de rest van de marinade bestrijken en met ras-el-hanout en naar smaak met peper en zout bestrooien. Ras-el-hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmelange en verkrijgbaar in Marokkaanse-  en Oosterse voedingswinkels. Met een klein takje verse munt serveren, vergezeld van stokbrood of Turks brood of couscous vermengd met blokjes wortel, ui, rode paprika en courgette. Een glas St. Adriaans bruin, gebrouwen bij Brouwerij Van Steenberge erbij serveren. Dit bier is ook van de fles verkrijgbaar.

Bron: Biercuisine

Lees ook:Makreelfilet met komkommer, rode ui en ABT-bier Vicardin
Lees ook:Gerecht bij ABT-bier van de maand: Parelhoenborstfilet
Lees ook:Lamsvlees met courgette, pompoen en Malheur 8
Lees ook:Biergerecht met ABT-bier Lucifer
Lees ook:ABT-gerecht: Kipdrumsticks met hoisinsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.