Tentoonstelling Bierbrouwen in Haarlem

In het Archeologisch Museum in Haarlem vindt van 22 oktober 2010 tot en met 3 april 2011 de tentoonstelling ‘Proost’ Bierbrouwen in Haarlem van 1250 – 1650 plaats. Aan de hand van opgravingsgegevens, archeologische voorwerpen en historische informatie toont het museum de geschiedenis van een van de belangrijkste brouwerssteden van Nederland.  

In de 13e en 14e eeuw was bier brouwen naast de textielnijverheid een van de belangrijkste economische pijlers van de Haarlemse stad. Rond het jaar 1500 bestonden er ongeveer 120 brouwerijen met een gemiddelde jaarproductie van 1,5 tot 3 miljoen liter bier. In de 16e en 17e eeuw was maar liefst een derde van de inwoners van de stad bij het bierbrouwen betrokken. Ongelooflijk!! Een mooie tentoontstelling lijkt me die een goed beeld geeft hoe belangrijk bier brouwen vroeger voor Nederland was.

Lees ook:De meeste cafés op Terschelling
Lees ook:Belg drinkt weer meer bier
Lees ook:Heineken doet overname in Nigeria
Lees ook:Jopen lanceert Gevelbier voor Stadsmuseum Haarlem
Lees ook:Bavaria laat bier onder licentie brouwen in Oekraïne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.