Bokbier voor zuiden en oosten 60% duurder!

Wie graag bockbier drinkt kan beter naar het noorden, westen of midden van Nederland afreizen om het bier in te slaan. De prijzen van de bockbieren in de verschillende regio’s blijken sterk uiteen te lopen. Uit een prijsanalyse door Yenom.nl, een vergelijkingssite voor supermarkt- en slijterij aanbiedingen, blijkt de consument in het oosten en zuiden tot wel 60% meer te betalen voor een 6-pack bokbier. Dit heeft te maken met de diverse acties die in de verschillende supermarktketens lopen die weer gevestigd zijn in verschillende delen van Nederland.

Zo blijkt dat het prijsverschil in week 40 en 41 voor Amstel Bockbier en Hertog Jan Bockbier tussen de goedkoopste en duurste aanbieding ruim 60% is. Ook andere populaire merken als Bavaria Hooghe Bock, Grolsch Herfstbok en Heineken Tarwebok kan leiden tot een prijsverschil van 33%.

Winkelen moet je vooral doen in het westen, midden en noord-westen van het land bij de Hoogvliet, Boni, Dekamarkt, Vomar en Deen. Jan Linders is het duurste en verder is opvallend dat grote landelijke ketens zoals Albert Heijn, C1000 en Jumbo vooralsnog niet stunten met bokbier. Die komen vast aan het einde .

Voor nog meer statstieken en prijsverschillen klik hier.

Bron: Yenom.nl

Lees ook:Paarden smullen met Burgemeester van ‘bokbier’
Lees ook:Nieuwe verpakking Bavaria Hooghe Bock
Lees ook:In Denemarken dreigt biertekort
Lees ook:Grolsch Herfstbok wint titel
Lees ook:07-10-’12: Woerdens Bockbierfestival

Eén reactie op “Bokbier voor zuiden en oosten 60% duurder!

  1. Jan

    Nee, niet dat ik egoistisch ben, maar gelukkig woon ik in het midden van het land….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.