Hertog Jan wederom sterkste merk

Na vorig jaar en in 2007 wint Hertog Jan ook in 2010 de FNLI ‘Merk van het Jaar Award in de categorie bier. De award wordt uitgereikt aan het merk met de sterkste merkkwaliteit en -vitaliteit. Zo is maar weer duidelijk dat de nieuwe facelift van de Hertog alleen maar goed is. Het is wel bijzonder dat dit merk ondanks de crisis jaar na jaar marktaandeel wint. Daarbij doen ze dus structureel goed aan merkbeleving. Iets dat eerder ook wel bleek uit het interview met Gerard van den Broek. 

Iedere medewerker die werkt voor Hertog Jan zorgt uiteraard voor dit stukje succes. Echter ik blijf ervan overtuigd dat brouwmeester Gerard van den Broek een cruciale rol speelt in de merkbeleving. Door de manier waarop hij met zijn BN-er schap omgaat, zo gewoon, ben ik ervan overtuigd dat dit heel veel sympathie richting het merk oplevert. Niemand is onvervangbaar echter voor het merk Hertog Jan ben ik ervan overtuigd dat Gerard niet vervangbaar is…  

 De award is door de Federatie Nederlandse Levens Middelen Industrie in samenwerking met EFMI Business School en GfK Panel Services Benelux in het leven geroepen om de waardering van de Nederlandse supermarktklant tot uitdrukking te brengen. In total zijn 93 A-merken beoordeeld op innovativiteit, kwaliteit en expressiviteit.

Bron: Merk van het jaar.nl

Lees ook:Grolsch Merk van het jaar 2012 in alcoholische dranken
Lees ook:In den Grooten Slock is Hertog Jan Café 2011
Lees ook:Wie wordt Vriendenkring Hertog Jan-café 2011?
Lees ook:Hertog Jan lanceert Grand Prestige bierkaas
Lees ook:Meesterbrouwer Gerard van den Broek gaat toeren

11 reacties op “Hertog Jan wederom sterkste merk

 1. Alexander

  En hoeveel van de bekende Hertog Jan pils brouwt deze goede man dan?

    /   Beantwoorden  / 
   1. Alexander

    en hoeveel daarvan is PILS?

      /   Beantwoorden  / 
 2. Lowieke

  Wordt er in Arcen wel PILS gebrouwen of komt dit uit andere brouwerijen van AB-Inbev ;-)

    /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Klopt. Echter een klein deel wordt nog wel in Arcen gebrouwen. Verder met name ook speciaalbier zoals de Grand Prestige, Karakter en andere.

      /   Beantwoorden  / 
  1. Julius

   Hoi Lowieke,

   Wellicht dat het leuk is dat je je een keer verdiept in het verschil tussen brouwen van pils en speciaalbier. Wanneer je dat verschil weet en wat er bij beide processen komt kijken en dan de brouwerij in Arcen ziet kun je weten dat pils niet gebrouwen wordt in Arcen. Dubbel, Triple, Grand Prestige, Karakter enz worden er wel gebrouwen.

   Ga een keer kijken dan krijg je een ander beeld over het brouwen van bier/

     /   Beantwoorden  / 
 3. Hans

  Ik vind HertognJan al lang niet meer de kwaliteit hebben die het vroeger had. Grand Prestige was een erg goed bier maar nu nog maar nauwelijks beter dan een Leffe of een Grimbergen. Ik vraag me zelfs af of er nog wel donkere mouten wordt gevruikt. Verder mis Alt forster Alt en de mooie stout die ze ooit maakten. Inbev heeft m.i. Een te grote vinger in de pap/ wort.

    /   Beantwoorden  / 
 4. brouwer

  Ik heb het met eigen ogen aanschouwd, het enige bier dat (voor een gedeelte) gebrouwen wordt in Arcen is de grand prestige het overgrote deel van het bier onder de naam hertog jan komt uit dommelen of België.

  De (zeer) oude brouwerij in Arcen is gewoon onrendabel dus wordt de productie verplaatst naar de modernere en goedkopere brouwerijen, rekenen kunnen ze wel bij inbev….

    /   Beantwoorden  / 
  1. henkie

   Nou dan had je beter moeten kijken.
   Hertog Jan pils wordt gebrouwen in Leuven en afgevuld in Valkenswaard.
   De andere Hertog Jan bieren worden in Arcen gebrouwen.
   ( Soms Hertog Jan Bokbier ook in Valkenswaard).

     /   Beantwoorden  / 
   1. brouwer

    Ik heb geen idee waar je deze informatie vandaan haalt want het klopt niet. Er wordt uitsluitend tijdens de rondleidingen nog gebrouwen en het enige bier dat gebrouwen wordt is de grand prestige.

    Veel mensen zouden graag zien dat alles wat inbev verteld waar is maar helaas gaat dat niet op voor de bankiers die daar werken, je gelooft toch zeker ook niet dat er bier gebrouwen wordt in België en vervolgens met tankauto’s naar Nederland gereden om afgevuld te worden met een machine zoals ook in Leuven staat?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.