Grolsch krijgt concurrentie

In Groenlo is vrijdag een nieuw bier op de markt gebracht. En deze wordt niet door Grolsch gebrouwen maar in het ‘Schependom van Groenlo’, Erve Kots in Lievelde. Het bier krijgt de naam Schermer en wordt onder de ‘serie’ Stadsch uitgebracht. De ‘sch’ staat voor ‘afkomstig uit’. Slechts acht weken geleden ontstond het idee van het brouwen van een bier. Nu vraag ik mij af hoe goed de kwaliteit is . Om het ‘perfecte’ bier te brouwen is wel een aantal keer een proefbrouwsel nodig. In de fles concurreren ze met Grolsch.

Ze hebben de beugels van Grolsch wel in het bierontwerp verwerkt. Het resultaat is een donker bier dat zowel van de tap als op de fles verkrijgbaar is. Het heeft een alcoholpercentage van 6 procent en er is maar liefst 700 liter van dit bier gebrouwen. Best behoorlijk voor zo’n eerste batch. Het etiket laat de oude stad vesting van Grolle zien in de zeventiende eeuw.

Jammer, dat we niet meer over de smaak van het bier kunnen vertellen, aangezien ze dit zelf ook niet doen. Dan is het toch noodzakelijk om af te reizen naar Groenlo. Daar is het verkrijgbaar in Huys van Frederik Hendrik, sportcafé Den Elshof en Brouwlocatie Erve Kots.  

Bron: streekgids

Lees ook:Grolsch gaat terug naar de oorsprong in Groenlo
Lees ook:Grolsch kanon: geen typisch Grolsch-bier
Lees ook:Grolsch terug op geboortegrond in Groenlo
Lees ook:Nieuwe Grolsch-campagne toont merkgeschiedenis
Lees ook:Bierproef: Klavervier blond hoppenbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.